[移民英國]一家兩口住倫敦住左兩年 比生活費參考你地

1001 回覆
1225 Like 27 Dislike
隔離房個法國妹
圖?
我覺得高科技係英國脫歐後發展
有錯請更正
高科技 電腦人士一向都重視
未來係會請更加多人
唔知各位手足有無睇過tier 2 visa個表
佢有寫明有邊啲工係lack local talent
大家可以係果度入手
如果list上面無你想做既
不防搵啲係度住既人傾下 我覺得武肺係令到依邊job market有啲灰既
不過要清楚都係暫時性 之後就會易啲搵工
水電裝修都可以搵到好多
Primark my favourite
食沙
一般officer 佢地office hour係幾點至幾點?
香港間間話就話9-6
但大部分無7點都唔走得
Month end 趕deadline 有時要8點先走得
完全無生活
Rusholme唔好玩鳩人啦 南亞區舊到仆街
啲鬼佬係好鍾意weekend入去食異國野 但住就真係咪撚制

Salford要睇區域,Salford quay係算唔錯
定位係 young professionals. 地區偏年輕
太貴
飲咩水?
英文能力差有咩工種可以做
Van仔牌換唔換到私家車牌?
謝謝推介網址
我睇番原來manchester city centre附近,原來£170K左右都有D望落唔錯既兩房flat,唔知仲有無其他額外開支,如果可以£200K內搞掂既話,可能真係可以full pay買個flat
但然後就有搵工既問題,我而家既工種都無咩可能可以係英國做到,都唔求搵大錢,只求過到生活,但我怕係基層office工或者超市執貨都搵唔到
上面有巴打講過會唔會係香港讀少少野先過去,我覺得好似都幾好,問題係都唔太清楚要讀乜
北區/大西北你想45分鐘到中環金鐘返工,會唔會諗多咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞