[有甜] 我素顏真係好唔撚掂

1001 回覆
570 Like 57 Dislike
我都share咗俾啲男仔睇
同咗佢哋講我素顏其實都好唔掂叫佢哋唔好再煩住我
如果唔係我下次見就唔化妝

佢地咩反應
想問樓主用shu邊隻粉底 有冇變暗/黃
我都好多印要遮

我冇用 係有其他絲用

sorry睇錯
幫推

係我呀
我用果隻咩智能感應粉底
冇變黃呀 keep到成日都唔變色

唔傷皮膚底妝三寶 仲要平

買左club 嗰盒 貪佢個樣靚
返唔到轉頭
我都share咗俾啲男仔睇
同咗佢哋講我素顏其實都好唔掂叫佢哋唔好再煩住我
如果唔係我下次見就唔化妝

佢地咩反應

話唔信 我下次都要帶落妝出街
唔好比佢停好無
原來呢個故係真人真事
繼續睇人陽萎死
想問樓主用shu邊隻粉底 有冇變暗/黃
我都好多印要遮

我冇用 係有其他絲用

sorry睇錯
幫推

係我呀
我用果隻咩智能感應粉底
冇變黃呀 keep到成日都唔變色

唔傷皮膚底妝三寶 仲要平

請問concealer係咩牌子

應該係ettusais
樓主篇文令我諗起呢條片

https://www.youtube.com/watch?v=WWTRwj9t-vU

去下紅同收返dd瘡就ok la
好撚型追故同時學化妝
bb cream係咪好過bb cushion 遮瑕膏果啲?
我剩係用黎遮一遮眼底隻熊貓就行出黎

btw好撚心急想知下一段

bb cream個coverage無foundation咁好
用bb cream定foundation都要再上遮暇
我會揀白過foundation既色遮眼底黑眼圈囉
自Roy果次之後,我知道自己有呢種特殊能力,有時間就開始諗下去點樣運用,就好似得到咗死亡筆記咁,有罪嘅賤男係應該受到制裁,尤其嗰啲對女人毫無承諾可言嘅賤男。而至今已經被我制裁嘅除咗Roy都已經有四人,全部都係對自己原配背信棄義嘅人渣,亦都曾經係我SP,四個裡面有三個離婚或分手收場,有一個嘅老婆居然原諒咗佢仲話唔介意。

除咗呢一個愚愛嘅女人,我覺得幫其餘三位係男人嘅欺騙當中拯救返出嚟,係有啲啲自豪。

呢日係辦公室又無所事事,咁我又開whatsapp嚟傾,又見到Cheryl搵我。

「我又失戀喇⋯😭!!」

八婆仔Cheryl未介紹返,佢係我中學同學到而家嘅姐妹。肥肥地,好大波下,個樣都算ok,化妝會再靚啲。

「咩事呢?你同Felix唔係好地地嘅咩?」

Cheryl同Felix都拍咗兩年幾拖,係Cheryl臨畢業返Part time識返嚟嘅男仔。

「▶️🔘————— 0:34」

佢send咗段語音過嚟,我唔覺意撳錯咗:

「嗚⋯⋯嗦嗦⋯佢⋯⋯⋯」Cheryl喊崩天嘅聲全公司都聽到,我即刻撳停咗佢。

「冷靜啲先,唔好send語音過嚟,我返工聽唔到。」

「條賤人出咗軌!!俾咗帽我帶!😭」

點解賤男周圍都係??

「吓,果條咁嘅友都有得出軌?唉,我都話㗎啦,細過自己嘅男仔無好結果。」

「本身佢唔係咁㗎😭😭⋯佢同咗返新工嘅另一個女仔偷偷哋出咗去,點知俾我發現佢哋嘅message⋯⋯😭佢同我認晒⋯⋯」

「唉,細路仔未玩夠⋯」

「佢又話要點同我一生一世⋯⋯講到唔會去玩咁⋯⋯」

「咁都好信嘅,呢啲死𡃁仔有女埋身就咩都唔記得晒。果時識你佢都係識唔到女仔無得揀先一齊咋嘛⋯⋯」

「😭😭唔好再講,我而家真係好想條仆街死⋯⋯」

Cheryl講到呢句,我突然靈光一閃。

「你係咪真係好想佢死?但都唔代表佢會返轉頭。」

「我得唔到嘅我都唔要人哋得到!!」

「雖然我唔能夠殺佢,但我有方法令佢比死更難受。」

「即係點?」

「等我消息。」

睇到姐妹咁傷心,我有咩可能唔幫佢?

我男朋友都細過我但佢好好
介紹埋俾男朋友睇個故
好拎好笑
留低塊正皮
繼續追直播 睇故之餘仲可以學美妝
尤其嗰啲對女人毫無承諾可言嘅賤男
其實我都好想知有啲女仔越大個,條眉會越黎越短咁消失咗係點解

其實我係黎留名既

其實我係黎留名既

因為佢地會學修眉修下修下就⋯⋯
終於live到

其實我係黎留名既

因為佢地會學修眉修下修下就⋯⋯

成條變半條,半條變到得返眉頭喎
今晚仲有冇文?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞