[有甜] 我素顏真係好唔撚掂

1001 回覆
570 Like 57 Dislike
咁快live左 樓主唔好化妝住出文先

等等 晏啲有
好好睇 平時睇故下面留言全部都係lm
呢個故有人會討論下化妝品好正
習慣睇故用追故模式
但係絲打呢個故我真係睇曬全部留言

但係咁樣洗咗兩頁去討論
一路睇一路覺得樓主鋪排緊女主角同IT狗做終極真愛

Agger

Agger

可能終極魔王
留名

Agger

agger

Agger

可能終極魔王

兩個一齊回頭是岸
「除咗靚咗,仲有一種氣⋯我唔識形容⋯⋯但又唔係仙氣⋯真係係好吸引。」呀Roy塊面愈講就控得愈埋,我居然只係眼定定望住佢。

佢個頭愈埋,我就伸手用食指同姆指托住佢個頭,用把挑逗嘅聲:「係咪蕩氣呀你想講,淫蕩個蕩。」

既然Roy想儘快入正題,咁我都係要快啲放低過去,毋忘今晚嚟嘅初衷。

「啊哈哈哈,係係係,蕩氣迴腸!原來我嘅Prudence已經變得咁幽默。想當年啱啱由女校上到大學,成個小女孩咁迷倒班𡃁仔,如今已經成為一個尤物迷倒所有男人⋯」以前一直都係Roy做主動,面對而家咁突如其來主動嘅我反將咗佢一軍,佢個頭立刻甩開我托住嘅手,向後縮開。

「Malbec with two glasses.」侍應拎酒嚟嘅時間啱啱好冷卻咗個氣氛,佢幫我哋開咗支酒,俾我呷咗一口Tasting,我點頭示意可以,佢就幫我哋兩個倒酒。

Roy回咗神後將手搭咗係我膊頭,用手心捏咗一捏,似乎係想回擊返我嘅主動:「記唔記得我哋嘅第一次都係飲酒,我哋果日一齊溫完mid-term,落咗七仔買咗兩支ice返咗我屋企後樓梯,大家飲完之後就⋯⋯我記得果時你第一次真係好緊呀!估唔到果次之後同你再飲酒已經係到而家,仲要咁高級係飲紅酒。」

我飲咗口紅酒,我對眼無望住佢,反而眼神不定轉來轉去故作思考,「哈哈,果時真係好青春啊呵?」

Roy亦都飲咗口紅酒,愈講愈興奮:「你知唔知果時我食到你係幾咁威,成個Ocamp條條仔都猴住你,好彩我係你組爸,佔盡天時地利人和⋯⋯」

哈,但食完就唔威,就走去食其他女呢。
我決定短短地出住先
繼續打緊
咁假既
等睇陽萎
咁假既

?_?
陽痿la
仆街roy
其實Roy應該睇過女主角素顔
應該嚇佢唔到
追到live
當然我唔會追問佢既然咁威做咩仲要食其他女,掃咗興今晚我嘅計劃就失敗啦。

「咁而家呢,如果而家食到我仲威唔威?」我繼續做戲,用對水汪汪眼睛加一個有機心嘅微笑,再用Gel咗甲嘅食指輕輕篤一篤Roy個鼻。

Roy又緊張咁飲咗啖紅酒,「威,梗係威,而家我咁樣攬住你已經成間餐廳嘅人都葡萄緊我啦,點會唔威。」Roy知道我今晚開咗綠燈俾佢,隻手即刻由膊頭掃到落腰。

「Seafood Paella、Fish and Chips。」侍應見到勢色唔對,好快咁放低兩樣食物係木枱上面就急急行開。

我帶著勝利嘅微笑呷咗兩口紅酒,飢腸轆轆嘅我已經即刻忍唔住食咗兩啖飯。

「條腰又好攬咗,而家掂一掂都扯到行一行,真係重得了嘅。」Roy一路咬住薯條一路再向落掃。

「你可唔可以唔好咁心急先,一陣都大把時間offer你。」我再食咗啖飯,「冷靜啲食咗餐飯先。」

Roy同以前比,真係無咗陣食女王霸氣,聽完我講都即刻縮手,拎返起刀叉去食佢嘅小朋友Fish and Chips。
好聽話
好聽話

女皇的霸氣
make up for ever bb cushion 好用咩
btw 快啲寫落去

新出啊嘛
應該寫返amani power fabric

armani呢隻係咪真係咁好用
好似講到真係好貼妝咁
我敏感底好易浮粉好想搵隻幾時都咁貼

我睇review話好正 但我仲未去試
好貴呀

550 諗住試下Shuemura先 平少少

我用緊shu呀 我覺得幾好用都long lasting仲要我用好多遮印都唔覺厚 用完睇落皮膚好好咁
「講開又講,我果時同你拍咗都四五個月拖,好似都未見過你素顏。第一次reg day apply啲so見你都係化咗妝。」Roy又飲咗一大啖紅酒,果然真係唔太識飲紅酒,居然用手心包住杯身。

「哦~做咩而家對我素顏咁好奇呀?我中學時代已經習慣咗化妝,乜我無話你知咩?」為咗放鬆實行大計嘅緊張心情,不停專心食飯同飲酒去分心,已經要倒第二杯。

「唔知呢,以前細個覺得化妝嘅女仔好靚,而家大咗,就想搵啲唔化妝都順眼嘅女仔。我諗緊如果你唔化妝,應該本身都係美人胚子嚟。」Roy微微嘆氣。

嘩,劇情咁急轉直下,Roy呢個時候唔係想扮好男人呀?

「做咩諗法有咁大轉變呀?」Roy呢下扭軚扭得咁勁,我唯有突然社工上身輔導下佢。

「你有所不知,啱啱散咗個女仔真係好女仔嚟,佢係第一個只係用素顏就吸引到我去鐘意嘅女仔,亦都係第一個令我有結婚衝動嘅女仔。但居然又係我一手破壞咗段感情⋯⋯」Roy再大口大口飲咗好多紅酒,我唯一能夠就係幫佢倒酒,氣氛變得咁快我都有啲不知所措。

「咁你做錯咩事會令到個關係結束呀?」變咗輔導員嘅我就一齊陪飲咁款。
Roy好煩
我都想快啲扑快啲陽痿
Roy個名都厹過人
Roy個名都厹過人

鳩永痕代表名字
Roy好煩
我都想快啲扑快啲陽痿

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞