[月經] iOS集中討論區 (13) mini 還有5?

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
beats x把聲真係 成千蚊真係齋買無線

好彩冇買

用開三百幾蚊既耳筒轉左beatsX
覺得唔錯
我部6s淨係連wifi既時候用到safari,用數據果陣就會話冇上網開唔到網頁,但係用數據係chrome係正常開到

請問有冇人知係咩問題

多謝你啊 我用到喇
呢樣野煩咗我好耐
開返個訊號強度出嚟睇
發現 csl 4g 訊號好似都唔係咁勁

CSL可以收爆5格4G
然後你上網嘅時候就No connection

垃圾CSL, mtr must can't connect in rush hour

其實set返3G就得, 不過咁做有d斬腳趾避沙蟲

落返 3G 咁我 John 大專生 450Mbps plan 做咩 雖然部機都行唔到
執返部ip4 出黎 真係好屈機咁靚
點解我SKYPE AC D點數無左
個icloud話爆左,check返用量係"文件用左3 gb幾,想問下睇唔睇到入面係乜黎?
documents and data個欄都係用左百幾mb, 唔知邊度用左咁多
相片個個已經off左

我5GB畀佢用晒

巴打諗住唔理佢?而家佢食到部機本身backup都就黎無位back

家陣用緊咩機咁大對比

我skype/microsoft/outlook幾個account 已經打到亂晒
我反而想問番轉頭
Mac 機既 safari 用咩 ad blocker

原裝嗰個,即係firefox最初出嗰個

即係adblock

哩個
https://m.en.softonic.com/app/safari-adblock/mac?ex=KTN-7.8

你去官方個plugin頁面已經有

我skype/microsoft/outlook幾個account 已經打到亂晒

我得一個
舊年去旅行特登買黎打電話
打得幾次 都係講左陣就收線
明明記得重有剩 而家無晒
SE應該買閃魔定Carkoci
閃魔SE會唔會入塵其實
我反而想問番轉頭
Mac 機既 safari 用咩 ad blocker

原裝嗰個,即係firefox最初出嗰個

即係adblock

哩個
https://m.en.softonic.com/app/safari-adblock/mac?ex=KTN-7.8

你去官方個plugin頁面已經有

Sor...用左咁耐都唔知有官方 plugin page

有無巴打知道點搞好 一入就自動logout

之前又係好似你咁,無理到佢幾日之後開再無自動登出
apple is dead

https://www.youtube.com/watch?v=waTteMeg4Ag
最尾竟然會suggest其他vid
SJ仲在生會咁咩!?
APPLE IS DEAD!

咁我keep住日日sign in返定唔理佢?

咁我keep住日日sign in返定唔理佢?

係,日日手動登入幾日後自動登入
想問個小問題
我WhatsApp 有較每日backup
而我iCloud drive 有較淨係wifi 先會backup

咁我頭先無聊睇返我個whatsapp 上次backup 時間
竟然係尋日下晝
但果個時間明明起公司,而公司係無wifi
點解佢會幫我backup 左嘅?
有巴打知原因嗎?
我好驚佢用左我d 數據黎backup
thanks

那個係佢自製backup file的時間,不是upload 時間。

咁即刻有可能就算有個時間都未必一定已經backup左?
定只會起backup 到後,先會show 個時間?
但只係個時間係指自製file個時間

如佢自己做,Upload 咗上iCloud 係 whatsapp 先有顯示。

未 upload 上 iCloud 的backup file 有事都用唔到。

(有錯請更正)

明白,thx 巴打

steve
閃魔SE會唔會入塵其實

唔會
入塵係iP6果隻3d邊mon先會有

我5s張閃魔就黎2-3年乜事都冇

steve

閃魔SE會唔會入塵其實

唔會

想問下setting點先ipad唔會同步我iphone d相
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞