[月經] iOS集中討論區 (13) mini 還有5?

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
想問個小問題
我WhatsApp 有較每日backup
而我iCloud drive 有較淨係wifi 先會backup

咁我頭先無聊睇返我個whatsapp 上次backup 時間
竟然係尋日下晝
但果個時間明明起公司,而公司係無wifi
點解佢會幫我backup 左嘅?
有巴打知原因嗎?
我好驚佢用左我d 數據黎backup
thanks
whatsapp 2.17.21有返contact list未!?
whatsapp 2.17.21有返contact list未!?

新增對話先有

想問個小問題
而我iCloud drive 有較淨係wifi 先會backup

咁我頭先無聊睇返我個whatsapp 上次backup 時間
竟然係尋日下晝
有巴打知原因嗎?
thanks

那是那個佢自製backup file的時間,不是upload 時間。
想問個小問題

竟然係尋日下晝
有巴打知原因嗎?
thanks

那個係佢自製backup file的時間,不是upload 時間。
想問個小問題

竟然係尋日下晝
有巴打知原因嗎?
thanks

那個係佢自製backup file的時間,不是upload 時間。

咁即刻有可能就算有個時間都未必一定已經backup左?
定只會起backup 到後,先會show 個時間?
但只係個時間係指自製file個時間
部6仔 用左就兩年半有多 粒電仲有88%
更新完10.3仲係好順 想換機都唔得

好多frd都用緊6仔

我都係用緊6仔但想轉大機

等新iphone?
呢個時候換機好尷尬
想問個小問題

竟然係尋日下晝
有巴打知原因嗎?
thanks

咁即刻有可能就算有個時間都未必一定已經backup左?
定只會起backup 到後,先會show 個時間?
但只係個時間係指自製file個時間

如佢自己做,Upload 咗上iCloud 係 whatsapp 先有顯示。

未 upload 上 iCloud 的backup file 有事都用唔到。

(有錯請更正)
買咗個Mophie尿袋,差電冇發熱了
之前用屌米熱過豬西
個icloud話爆左,check返用量係"文件用左3 gb幾,想問下睇唔睇到入面係乜黎?
documents and data個欄都係用左百幾mb, 唔知邊度用左咁多
相片個個已經off左

我5GB畀佢用晒

好多frd都用緊6仔

等新iphone?
呢個時候換機好尷尬

Iphone8出果陣入手7s plus la...
急住換ge 依家就去csl買淨機 平幾百

好多frd都用緊6仔

等新iphone?
呢個時候換機好尷尬

Iphone8出果陣入手7plus la...
急住換ge 依家就去csl買淨機 平幾百
屌 唔知做咩事
而加架6s成日會熱
諗住會唔會係有咩apps問題
就走去洗機
洗完機好似仲熱左
火滾
我部6s淨係連wifi既時候用到safari,用數據果陣就會話冇上網開唔到網頁,但係用數據係chrome係正常開到

請問有冇人知係咩問題

開返個訊號強度出嚟睇
發現 csl 4g 訊號好似都唔係咁勁
開返個訊號強度出嚟睇

唔知關唔關我係 6 仔事
開返個訊號強度出嚟睇

CSL可以收爆5格4G
然後你上網嘅時候就No connection
開返個訊號強度出嚟睇

CSL可以收爆5格4G

垃圾CSL, mtr must can't connect in rush hour
開返個訊號強度出嚟睇

CSL可以收爆5格4G

垃圾CSL, mtr must can't connect in rush hour

建議巴打練一練啲英文先
Between 我個人經驗係
係港鐵站等FD,另一個FD用3台不斷收到GROUP MESSAGES
而我個時CSL SHOW收到4格 4G,然後我連WHATSAPP都收唔到
最後轉左去SMT
開返個訊號強度出嚟睇

CSL可以收爆5格4G

其實set返3G就得, 不過咁做有d斬腳趾避沙蟲
我反而想問番轉頭
Mac 機既 safari 用咩 ad blocker

原裝嗰個,即係firefox最初出嗰個

即係adblock
想問個小問題

竟然係尋日下晝
有巴打知原因嗎?
thanks

whatsapp入面有得set?
利申冇開 淨係成份iCloud backup
屌 唔知做咩事
而加架6s成日會熱
諗住會唔會係有咩apps問題
就走去洗機
洗完機好似仲熱左
火滾

洗完機要等佢run耐d先
我反而想問番轉頭
Mac 機既 safari 用咩 ad blocker

原裝嗰個,即係firefox最初出嗰個

即係adblock

哩個
https://m.en.softonic.com/app/safari-adblock/mac?ex=KTN-7.8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞