[月經] iOS集中討論區 (13) mini 還有5?

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
呢家Mini2 換mini4好無

唔好 換完mini 4 好快又lag機
呢邊有冇人兩部都用過 可以講下優點缺點?

Android果邊班友 根本冇人用過iphone 淨係識吹奏

利申 自己係apple fans 呢部只係出俾老母用 佢淨係玩wechat睇youtube煲劇

邊兩部野先
Android 同ios 風格係唔同嘅
Android 就係定制性高 不過用java 注定唔會極快極順
由個rom 到ui 都改得 (但夾唔夾就睇你刷咩rom 配咩ui)
Ios 就得一個 針住黎optimize 但有時都chok 到佢lag 位 ios10 真係好多bugs
Ios 其實都寫得越黎越差
舊一代屌新一代倒水 lag 乜乜乜 wifi 假死

利申當年用z1c 因為爆左mon 但果時冇咩細機用唯有轉會iphone se

Android 用過幾部由2.1 用到上5.1就冇玩
Z1C粒電同我用iphone se 差唔多 係打白貓ip 順好多 不過依定白貓寫到越黎越垃圾 一入場會lag 棄埋坑

Android果邊班友 根本冇人用過iphone 淨係識吹奏

利申 自己係apple fans 呢部只係出俾老母用 佢淨係玩wechat睇youtube煲劇

android for識用電腦嘅人,it毒撚嗰類,多離奇古怪用法嘅人
apple for電腦白痴,簡單易用,聽聽話話跟足佢咁用嘅人用就一流

買畀老母基本上唔使諗

Android 同it 毒撚有咩關係
好多中高階人士反而用三星

我se oneplus 3T雙開
3T電量唔差,Dash charge叉電超快,性能夠做
缺點就用唔到VoLTE, 震機較弱,原裝鈴聲較細
同埋android app間中有d小問題,發熱倒水電,不過唔關部機事,3k幾呢個spec 3T冇得輸
買咗呢個等緊寄嚟
希望唔會爆炸啦
有冇用過?(Li-ion battery)

呢個iphone 6s用唔用到?
買咗呢個等緊寄嚟
希望唔會爆炸啦
有冇用過?(Li-ion battery)

呢個iphone 6s用唔用到?

玩wechat就咪用Android啦

ios 幾時先有雙卡???

邊兩部野先
Android 同ios 風格係唔同嘅
Android 就係定制性高 不過用java 注定唔會極快極順
由個rom 到ui 都改得 (但夾唔夾就睇你刷咩rom 配咩ui)
Ios 就得一個 針住黎optimize 但有時都chok 到佢lag 位 ios10 真係好多bugs
Ios 其實都寫得越黎越差
舊一代屌新一代倒水 lag 乜乜乜 wifi 假死

利申當年用z1c 因為爆左mon 但果時冇咩細機用唯有轉會iphone se

Android 用過幾部由2.1 用到上5.1就冇玩
Z1C粒電同我用iphone se 差唔多 係打白貓ip 順好多 不過依定白貓寫到越黎越垃圾 一入場會lag 棄埋坑

白貓???
Time machine Backup部3TB iMac
用幾多tb既external hard disk好?
Time machine Backup部3TB iMac
用幾多tb既external hard disk好?

上網睇建議2-3x=6-9TB

另外買case咪有
白貓改返好多了

不過An都係lag
有冇咩方法可以lock 住咁聽youtube?
之前明明web 版可以 而家唔得

Tubie

咁換new ipad好無
三月中訂既 airpods 終於出貨

唔介意變大左 iPad 5係明智之選

Tubie

Youtube++
Ipad 5 係咪2gb ram

android for識用電腦嘅人,it毒撚嗰類,多離奇古怪用法嘅人
apple for電腦白痴,簡單易用,聽聽話話跟足佢咁用嘅人用就一流

買畀老母基本上唔使諗

多數c9/阿叔用,因為夠平
it毒撚好鍾意屌鳩apple嘢 港女而家就普通用iphone多

Ipad 5 係咪2gb ram

係 但係對得住個價

買畀老母基本上唔使諗

多數c9/阿叔用,因為夠平
it毒撚好鍾意屌鳩apple嘢 港女而家就普通用iphone多

Apple 真係抵屌
Android 係屌都廢時自己拆掂佢
繼續,例如以前應該好似YouTube APP咁,Control Center會變左係果個第三方APP。(所以駁藍牙喇叭後出到聲)

但依家大部份第三方APP都唔得,只會Show 「原生音樂APP」
(所以駁藍牙喇叭後不能出聲)

有無人明我

chok囝識唔識搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞