隱形眼鏡contact lens 交流區(2)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
想問有冇人同我一樣都係戴day con好唔舒服
要戴月con
我有幫襯
比較過同專門店買無分別
反而專門店買試過好刮眼 要攞番去換
其實韓國買嘢 好多專門店都會有類似批發價
即係買多啲會平更多或者送多啲
又或者攞員工折扣
又唔排除直接同廠訂
咁人地真係無必要俾單你睇喎
純粹因為人地賣到咁平就話人假貨會唔會太武斷

我自己去過韓國olens專門店
去親都會有1+1/1+2
除返開同代購價都合理
以前買tom ford唇膏 香港賣四百幾
韓國都可以賣二百樓下
唔係自己去都唔會信

online shopping係信就買 唔信唔好買
要有保證請去番專門店
其實如果有門市 直接自取咪安心D
一係就搵D有現貨ge 就唔洗等咁耐
始終單ed就可能係商業機密 人地唔比都唔出奇ge
不過佢第一句就咁?
睇到搲撚晒頭
你真係咁驚咪去專門店/有正貨LOGO嘅鋪買囉
有門市個啲賣假嘢你大可以去報海關
真係未見過買呢啲有得睇入貨單
你去買衫會唔會叫人哋比你睇入貨單
去金拱門買麥樂雞叫佢比你睇入貨單

Btw 想知邊度有假嘅韓國con賣
你係講緊芝麻貨扮韓國con定直程lenstown個啲嘅假嘢
平過專門店就正常既
因為佢哋長期訂開韓國個邊架唔中會比discount佢地
同埋嗰邊成日有1+1 大手入應該都做到呢個價
但佢del人留言del得咁快、仲block埋人應該就身有屎
利申成日買lenstown
見樓上嗰絲打話「IG咁多假嘢」
唔知佢講緊啲咩假嘢
反面戴完刮嘅拎返出嚟反轉佢再戴實有一邊啱
我都係咁,好似插USB咁

Btw正反都刮眼
試吓左右眼調轉戴(如果你左右度數一樣)
我之前又係咁,走去問個店主
個店主叫我試吓左右調轉
呀屌又真係唔刮都唔知點解
我都係咁諗
所以唔明點解樓上要人哋比入貨單佢睇
戴口罩焗住戴多左con
上左TruEye舒服過Moist
我返工嗰度有賣
留tg?
原意係想比個建議大家
我發誓我問佢嘢都係「我想問」開頭嘅
佢有我電話 我都想保障翻自己
但喺另一個po都有人話佢態度好差

我諗話佢係黑店嗰個ig都係幫襯過佢
佢話戴到眼發炎喎 都係想比大家做個參考
上面有人話佢啲con好戴過專門店嘅會唔會誇張咗啲?
喺ig買嘢係冇保障冇售後 揀清楚啲先買都有錯?
我指嘅買假嘢係ig上面係好多人賣嘢,con嚟講其實網上面都有個網係賣假貨

加上店主即del人留言+block人 真係冇做到嘅話
點解要咁樣呢會令我有質疑
其實都係建議大家幫襯會po到喺專門店代購嘅舖頭
起碼有信心
當時係因為我幫襯開嘅休息幾個月先會幫襯呢間
我試過戴Freshlook戴極都唔啱,反多兩嘢成隻爛埋

嚇到我只係戴左幾對都掉哂佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞