隱形眼鏡contact lens 交流區(2)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
我見eeconshop有好幾款
有無人帶con會頭痛唔知係咪配得太足d度數
Clariti 係舊款啲,真係跣到好難除

所以諗緊用哂盒嘢之後轉邊隻好
兩間都淨係戴過佢啲colour cons

Miacare 覺得唔係幾啱戴所以冇再幫襯

晶碩啲con都幾保濕,戴咗成日都唔會好乾同唔會爆哂紅根,我覺得仲舒服過日韓con
Thanks!咁睇嚟可以試吓晶碩 見佢價錢都唔貴
晶碩香港有代理可以直接上網買

雖則成日啲度數唔齊
Lilmoon 出左新色買左未戴,睇相好靚
但佢好貴,最近冇乜見重要嘅人唔想晒左佢
想問有咩con可以取代true eyes
請問上咩網訂1 DAY ACUVUE MOIST 最抵
5-10盒左右
150度近視無散光
有無人一戴con就好眼瞓
同問 clariti好易頭痛 想知myday好唔好
有無巴絲試過acuvue moist 同 acuvue oasys既分別
Clariti 有時真係戴到頭痛有時仲會爆哂紅筋戴Bioture就未試過,但弧度可能太緊除完見到成個紅印係到
普通物料同矽水凝膠嘅分別

moist 就建議唔好試,呢到幾乎個個都一致比負皮
用左好多年moist不過好彩淨係踢波先用
而家想轉Oasys
我戴Moist 一耐就會甩

Oasys評價都OK,我自己都想試下
我甩就無不過近一年耐左就會乾
可能係我買太多盒用到d con到期
Moist我帶一兩個鐘就收皮
唔知我隻眼垃圾定係副con

有冇人岩用呀?
50蚊1盒
moist 只可以做運動戴個個幾兩個鐘,之後真係乾到擘大少少隻眼都可以甩出嚟
oasys戴大半日都唔覺得銀眼
利申乾眼人
我由moist》true eye 〉oasys
oasys長時間戴都勁舒服 加上我要對電腦耐
睇返你平日一般用幾多個鍾
一分錢一分貨
首先要識分邊邊係正面
然後拉住上眼皮,對眼向上望
然後戴入去
之後眨下眼隻con 就會啱位
戴多幾次就識,我第一次戴都戴左半個鐘,依家兩分鐘搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞