隱形眼鏡contact lens 交流區(2)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
放secret candy magic 1day
Pink Beige -0.00
入面仲有4對,買左番黎先發現唔襯自己
求收留 有意留tg
隻眼好易乾同爆紅根
有咩color con 係對隻眼好啲?
帶過seed 同clalen, 兩隻都係帶緊唔覺眼紅同埋唔覺好唔舒服
但除con就發現勁多紅根
有冇人試過neoism 見價錢都幾平 360@2 50 片一盒 求包膠
戴開acuvue oasys散光
最近就用完想補貨發現又貴咗
大家有冇同呢隻差唔多舒服既可以介紹下
店員話2月頭加咗價...新年前睇完點知琴日睇一加加勁多
哭撚咗用緊1day 真貴到入肉
我都搵緊平價代替
用慣散光con轉番普通近視con好似盲咗咁
(125散光)

普通博士倫乾到拮眼

諗住換呢隻買咗兩盒又厚又乾

黎緊想試埋呢款...最後希望
絲打有冇試過

其實佢加到咁痴線即刻有衝動做smile算
對比所有brand真係define最ok
但個人好易移位
博士倫好厚戴幾個鐘要除

利申:眼乾人平時用開oasys
我覺得幾好戴 但係我覺得佢個朱古力色有啲實
未加價之前買已經覺得自己對眼好奢侈
估唔到仲可以加咁多

Cooper vision個款見好多人話好舒服
但我戴唔知點解戴戴下就會矇 明明線位冇走位
我仲有四盒未開

Bio true都用過 中規中矩 比oasys快乾
試過oasys好難返轉頭唔通真係要硬食
咁絲打都一樣差唔多試曬市面散光了

有散光嘅人已經少選擇...
仲要俾acuvue咁劏 硬食佢成日加價
我由air optix月con▶️2week▶️博士倫day con最後到oasys 1day(都10幾年
其實用過oasys應該轉唔番其他brand

wfh少咗戴con..
再唯有戴多啲眼鏡慳多少少

線位我都唔啱
我好易眼乾 試咗咁多先搵到oasys
睇怕都係繼續做傻仔比人劏
oasys線位係咪12同6?
依排帶親都好快矇
帶咗都成10年
無錯
通常走位捽兩捽眨下眼就自己移返正
或者眼太乾都會矇 會唔會你呢排眼乾
包膠一下
Donki買 用咗一排revia one day 55%
戴成12個鐘都冇問題
絲打係邊度見到見過最平都係398兩盒
感謝
acuvue moist 有冇試過
係咪同oasys差好遠
見試過既人都話差好遠 個個都話呢隻唔得
我就慳返冇試啦
我最近先試到oasys, 想補貨發現加到勁貴
acuvue 冇人性架 wuwuwu
Revia D野都唔錯 不過我靜係買過Color
都好靚同自然 舒服
有冇人用過Lensme holoris橋本環內款?
我買咗幾盒 上眼後左右眼係唔同色 qc勁差
係我唔好彩定呢款con有問題?
呢隻好用 佢有藍光就唔得
你睇下會唔會兩個嘅批次差幾遠,我試過完全唔同色
有冇散光color con推介??
有啲眼鏡鋪話散光唔會出color con
兆萬見過有 但驚驚地
差一年 我就係完全唔同色
我以後都唔敢買啦 同間舖換咗一次
然後都係唔同色 屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞