隱形眼鏡contact lens 交流區(2)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
我今日去都見到已經冇咗特價 不過掙扎緊試唔試grace 定係olens spanish好
我試過01同03,03都叫好少少,01個效果太過誇,啲色真係好實,原本以為係Canna Roze咁嘅款嚟
點解好似得我鍾意01
利申,平時戴開白內障con
淨係帶過01 平時化淡妝帶01都覺得可以接受到
以前買過一次 副野裂咗 一上眼痛撚到仆街 仲要唔肯退錢浄係比換貨 個cs同啲職員推撚咗成個月先換到

唔想盲既記得唔好幫襯pinkicon &olens

樓主幫pin
淨係藍都唔抵買啦
N年前同個女仔fd 去過MK嗰間,啲職員勁串
我知道pinkicon係藍甚至係紅 所以一直都冇喺pinkicon買過con olens係香港開個陣我以為係兩間公司黎呢樣真係一個大伏 作為一間專門店仲要等咁耐都未收到貨真係好垃圾 啲CS同staff更加垃圾唔洗講 簡直係比錢受氣 我依家都係揾代購同埋喺donki買
Olens Spanish/ scandi 兩個都係超小直徑11.9
我本人用Spanish gray 同scandi hazel
兩個都好滿意 但係感覺olens 冇revia 咁保濕
反而我覺得Olens day con舒服過revia少少
因為我隻眼好敏感
韓國啲月con好多都帶唔到
出day con就冇問題
Revia luster gem好靚 外圈少少綠色
我戴Olens啲月con冇一次捱到成個月,通常兩三個星期就換
返工戴韓con可以,但戴日本con就唔得,日本con有種keep住乾乾地嘅感覺
其實我覺得最舒服係台灣con戴左成日都冇乜紅根仲好舒服
一直都想買luster gem 依家比你燒著了
每人對眼都唔同
所以唔同人戴同一個牌子嘅感覺都唔同
最緊要搵到一副適合自己嘅
Btw 我一直都係戴one day 未試過月con
月con 明明平好多但成日都驚自己洗得唔乾淨所以唔夠膽戴
台灣牌子我都未試過
同埋台灣con啲直徑都幾大 我帶開細直徑
不過revia都係台灣做
韓國月con要買貴少少靚料先帶到
應該我隻眼係對某啲質料敏感
試過代購買韓國lenssis 真係好舒服
月con我都帶到大半日
但要逐間代購問有冇真係好麻煩
其實日牌colour con 大部分都係台製或者韓製
出名少少嘅 應該Seed先係日本廠
bambi series 世一

台灣con 要搵自然款的確係要好有心機去搵

冇記錯Revia係搵晶碩代工,戴晶碩自己出過嗰啲又唔會覺得乾

自從長期收夜之後都好少用月con,自問真係懶得洗嘅人
lenssis 成日見到ig 有廣告,但係咪得月con
呢個系列我未試過,粉紅色盒個個我買左pearl gray 同cream pink
我麻麻地鍾意,唔會唔舒服但佢著色直徑13.8 平時戴開大眼con 都覺得太大
有day con㗎 一盒10對同月con同價
佢個價都差唔多hkd$150盒
所以冇咩代購會賣呢個牌子
要自己買完再集運
不過啲款好自然 質料又好好
我見日本女仔帶得好靚
Revia我帶6個鐘左右開始乾
捱唔到一日
Karacon啲款都幾靚 特別灰色
帶晒屋企嗰啲去試吓先

我為咗唔捽爛con買咗部洗con機
但係用咗幾次都係唔放心
用手捽幾嘢先掉落去洗con機
淨係戴混血con,見佢ig d 混血con 都好靚
150咁即係同lilmoon 差唔多,咁都可以接受
我睇下點買先
係咪超聲波洗con機
我都啱咁買左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞