隱形眼鏡contact lens 交流區(2)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
我一邊+100另一邊+50 ,有時覺得仲舒服

有冇人用過呢隻day con
會唔會乾見幾平驚伏
想問下散光con係咪通常最多 -2.25
-4.00 散光係咪預咗會唔夠度數 無眼鏡咁清
散光con 香港有賣嘅最盡去到-2.75
你可以上網訂biofinity Toric XR寄返黎香港,cover到你嘅度數,不過戴得耐對眼會乾
個人感覺散光con最舒服都係acuvue oasys,不過我散光度數好深下唔夠cover,係好舒服地朦
唔該哂 想問下你幾多度散光戴-2.75?
-3.5再加近視 冇眼鏡等於半盲
之前係HKTVMALL 見過,下面啲買家留言好精彩

呢一款應該係搵台廠代工嘅貼牌嘢嚟
一日定2weeks
留名
遇上oasys 前, 以為自己體質唔岩帶con
後來先知原來係其他con 垃圾
day
真!我都超鍾意 不停咁買佢
最近重要出左新色

想買!!! pistachio 幾吸引
最近買左twinkle eyes,本身未戴過呢個牌子
見佢幾混血試下買
又幾舒服,有時戴住恰著左瞓醒對眼都唔會紅
日本con,made in taiwai
個人鍾章brown beige > sky gray > hazel
平時好少戴con
只係試過博士倫
但就快影prewedding 想問有冇邊款啱新手影相又靚呀
Seed係好自然,但唔知點解我戴親內眼皮都損
其他牌子又無事
想問下有冇人戴緊revia 抗藍光 day con覺得好唔好用同埋隻眼係咪真係冇咁攰?因為見到抗藍光想試下,我返工長期望電腦一日都可能至少戴12個鐘以上。而家戴緊moist 覺得好乾,戴超過12個鐘直程係好難除落嚟會痴住隻眼,成日都覺得隻眼吉住吉住咁

或者有冇其他透明con推介係保濕啲,男人唔帶colour con
Miacare 台灣嘢黎,真係好舒服但日日用有啲貴
olens revia
moist 不了 是垃圾
揀D silicone hydrogel or mpc polymer 物料ge con
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞