隱形眼鏡contact lens 交流區(2)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
我有生之年都會keep住追擊moist
我反而帶moist好好 帶唔到oasys
最後送晒俾人
支持 利申苦主
點解
oasys太厚好難除
同埋唔覺得特別保濕好多
冇左trueye捱貴oasis
有無絲打想要平光0度 Olens Scandi Grey
唔啱弧度,平放
買咗幾盒Clariti 散光
唔啱我戴 平放
深近視同散光 有邊隻透明con推薦
事源試過戴color con ,有隻眼瞳孔會望到個con內圈既色,就唔敢再探伏試
原來依到咁多人都鐘意著色細過13mm
我反而鐘意13.1-13.5mm
有d放大效果
之前戴過staymee,Redia,Ann365同eyeddict
依幾隻都幾好 但太多色啦
我試過有d色好怪
我又唔化妝的
搞到我次次買個時都要諗好耐

屌你老母點解hktvmall呢間嘢啲con擺得一盒落cart
我買五盒要分五張單?
咁撚賤都有

咁咪要比5次運費
Revia 去返donki/樂天買啦乖
有散光
平時帶開oasys
帶moist/biotrue 會覺得唔舒服
如果想試下color con one day 有無d咩介紹
買咗hktvmall券諗住買con
Moist 苦主極度唔推薦Moist ,戴開oasys 應該會覺得moist 係兩個世界嚟

Biotrue其實唔錯,直頭覺得仲好過clariti ,連戴10幾個鐘都未盲同埋Bioture唔會好難除,clariti 難除到係惡夢嚟
Moist 苦主x2
一直以為自己係因為弧度唔岩用唔到8.5嘅con
因為帶moist勁易甩同un眼
上眼帶唔到超過兩個鐘
點知試過oasys之後先發覺唔係弧度問題係moist嘅問題
我果陣帶moist帶左好耐 以為帶con就係咁
之前諗住有時只係戴一陣見moist 有特價就買兩盒,結果最後頂唔順車埋落垃圾桶

今日買con嗰陣係咁易睇過啲散光colour con,seed有出day,olens 同lensme嗰啲唔係月con就係半年con,同埋多數要訂先有

其實我都有散光,不過我照戴普通con算
有散光 近視度數+50戴緊colour con
我都鍾意戴大直徑,因為我有少少三白眼
戴直徑太細好怪
不過我長期濃妝所以冇乜問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞