隱形眼鏡contact lens 交流區(2)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
Also 475 650
你第一次配最好就去返附近啲眼鏡舖配,有機會你啲度數係要特別訂先有,連鎖店係會貴啲,會多啲牌子同款揀,屋邨舖可能會平啲

試到啱度數先好比錢,要叫個視光師教到你識戴同識除為止
有呢幾款
有樂趣留tg~
有冇人帶過ann365?特價手快快買左十幾對唔知舒唔舒服仲要勁少評價有啲驚
新手想問散光day colour con邊隻好
最近睇緊eye coffret /one day delight max toric/clalen toric
同埋想問係邊度買?
岩岩由 moist 轉去 oasys
感覺 oasys 難除好多,係咪正常?
上網買 google就有了

麻麻地clalen 覺得唔舒服
應該關物料事
矽水膠嘅con除嗰陣都係好跣,我會推一推去眼白位置再用手指夾出嚟
放咗喺邊賣?
到左貨試左上身第一感受係舒服過idol 似olens one day,帶大概七八個鐘就要滴眼藥水,月con黎講幾好 感覺係薄過olens
幾靚wo 依家好似個個brand都出D類似idol roze款咁
thanks 巴打,我都試下
買咗成千蚊 全部one day (natural, indie, mellow, shine啡灰買曬)
貪佢弧度係8.6之餘個款啱心水
有戴過revia, marble, victoria, 感覺都差唔多
未戴得夠多所以唔知會唔會回購
始終hema+58%含水唔係最舒服嘅材料
依家就算戴HEMA+38%含水都要5個鐘後開始滴眼藥水
不過ann365真心平 篤過數ann365 in bulk $6-7蚊一隻, Marble, victoria 好似$8.8, revia $12.8

有冇人戴過silicone hydrogel嘅月con?
啱啱blackfriday買咗lenstown 3款SiHy 月con
本來好興奮想試下 貪佢透氧量應該高好多
點知google到dcard一個post發現lenstown某個SiHy款DK/t得12 仲低過好多hema款
啱啱到咗貨諗住睇下說明書睇下dk/t幾多
點知全部韓文 所以唔識睇 連數字都無乜
聽日睇下戴成點
佢black Friday喺排好抵買又平又可以一個月換一對好過帶idol 嘅year
邊到買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞