隱形眼鏡contact lens 交流區(2)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
我做左smile 😂
我試過比啲指甲對穿隻con

可能我捽得太暴力,啲月con去到第二三個星期就feel到唔舒服
上次先捽到有裂痕
帶上眼好痛
部洗con機係教你除出嚟掉入去就得
但其實一除出嚟又有少少油脂
有時又有少少眼妝痴到
直接掉落洗con機好污糟
所以我都沖一沖先放落去
對於有同事同我講佢係唔洗就咁搵普通con水浸下就算覺得痴線

我選擇放棄月con廢事洗得唔好又要掉
第一次帶?
帶之前滴少少con用到嘅眼藥水再帶
我幾日冇帶 再帶返
個眼球成日都唔痴落副con到
有無人用過olens viviring brown嘅color 月con?
本身用開acuvue define color 1day con
太貴想轉月con

lilmoon 新色真係世界級
今日試左rusty gray,大直徑得黎唔實色
混血得黎又唔白內障
仲要好舒服
利申包晒新四色
有冇人試過idol roze個個系列
其實係咪同vivi ring好似/一樣
用緊roze airy
覺得靚過vivi ring
唔敢用月con 知自己會懶洗con
雖然真係幾靚
但係day con睇中nude同beige
睇review beige同vivi ring brown一模一樣
不過我麻麻地vivi ring
兩隻我試過效果真係分別唔大,不過canna roze係舒服啲
Clariti 同My day我都用緊, 感覺上my day 比clariti再舒服啲, 可以再帶埋小小都無問題, 價錢都貴啲
不過配戴感覺好個人, 建議自己親自試下
打錯字, 覆多次先

Clariti 同My day我都用緊, 感覺上my day 比clariti再舒服啲, 可以再帶耐小小都無問題, 價錢都貴啲
不過配戴感覺好個人, 建議自己親自試下
含水量多少, 最主要都係純粹你上眼嗰下比較舒服㗎咋, 時間戴得長咗其實同含水量無關, 講到尾你都係會眼容易乾架

想好戴就揀返silicon, 一般就會好啲
易乾,不好戴,2-3h就乾到癲
我最近都想試water fine
cooper是垃圾
hereeeee, used
olens vvring (month) con#brown: 如果你隻眼係健康嘅,冇乜眼乾嘅問題, 佢係做到一個幾自然既效果,圈數不大, 但係戴上眼又會好精靈, 如果有眼乾問題就唔好用啦,要用oneday+揀靚料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞