隱形眼鏡contact lens 交流區(2)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
帶開acuvue moist, 啱啱用晒,有冇人知邊度買平?
Lm
Revia pale mirage mist iris 都係我大愛
全部小直徑混血自然款
Melty bare 對我來講太自然 下次會試 luster gem
下次要試下上左眼其實好靚
Revia 邊度買好
保證一定行貨正版
頭先我以上講嘅款One day 都有買三送一
千祈唔好幫襯藍店Pinkicon
唔該晒
我反而戴pale mirage 0混血效果
可能我眼珠黑
覺得revia 混血con private 01靚過pale mirage
Donki依家做緊買3送1?
有冇絲打用開freshlook?
灰色嗰隻戴左差唔多6-7年冇換過,好自然又唔係大直徑款,試過戴9粒鐘完全唔駛用眼藥水

反而透明con我試過好多牌子,戴左幾粒鐘就開始頭痛,有冇咩解決方法?
我之前戴過freshlook ,不過係其他色,係可以戴好耐都好舒服

不過試過幾次一除即刻裂左,以後就冇再用過佢
我都係揾唔到一副透明Con好用
平時都係帶 Acuvue Define
one day 透明con大把透氣高又舒服
acuvue oasys
coopervision myday
alcon dailies total one
alcon precision one
B+L ultra

最多人戴嘅acuvue define, moist同soflens daily disposable都係透氣度低
仲有n多款colour con透氣度更加低

透氣度低係唔適合戴多過6至8個鐘
想問下有無人戴緊博士倫最新既ultra one day? 舒適度如何?好唔好過佢之前個d products?同埋邊到有得買平d感謝
今日行tst donki個買3送1優惠已經完咗
但都買咗幾盒試 本身想買private 1 2 3
但係donki好似冇得買 睇返review又覺得private 1 2 3同本身1day 着色直徑12.6個幾款好似
早知我上次入多啲貨啦
Private 1 2 3 我個人覺得麻麻地
因為嗰隻色好實
有啲感覺唔自然
所以本人都係比較鍾意1 day
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞