隱形眼鏡contact lens 交流區(2)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
請問有冇人知smartview aqua 1day 係咪即係clariti?
係包裝上面搵到 coopervision 同 somofilcon A 56% 字眼 google完好似係clariti
我休息左半年 醫生又無講
但我自己會研究物料 選擇d好d ge
例如siliconhydrogel 戴d保濕d ge 都ok

幫你google左 應該係? 入面包裝係咪咁
Copper vision 幫好多牌子代工,啲眼鏡舖所謂自家牌子都係貼牌嘢

普通con 多數係biomedics,矽水凝膠係clariti
唔該晒
有冇人知點解戴左散光con一陣,一邊清但另一邊矇左
線位郁左
其實大家邊度買開con
不如分享下買開邊隻同買幾錢

利伸: 資深用家達18年日日戴12hr未撚死
cooper好垃圾唔好嘥錢買
我係jetso買total one$180@1box,佢買18盒好似每盒再平$5

viviring係cosmo買$175@1box

大家揾到更可以share,thanksssss
Clariti 好難除
成日都好驚會有一日除極都除唔到要入醫院
巴打有冇其他推介? 我都覺難除不過戴得幾舒服
除之前滴一兩滴人工淚滴
或者打個喊露
等十零秒再除會好啲
有冇人有用Mirror代言嗰隻Precision Alcon
自問戴咗6,7年con 戴con除con都熟晒手
除con不嬲都係5至10秒內嘅事
但尋日第一次轉用呢個牌子 我除左3個字先除到 副con會啜實個眼球 除得好痛苦
有冇人都戴過呢個牌子
想問下有無人知Olens嘅透氧率邊度會搵到其他牌子都係喺個盒到會有,但Olens 全部都係韓文睇唔明
想問下第一次戴con既話有無話推介邊隻呢。
搵過資料見到ACUVUE OASYS 1-DAY CON好似幾好,大家又建唔建議呢。此終第一次戴,想戴隻好d既。唔該哂巴絲
尖沙咀donki有啊
有無人對 revia grace有興趣
我係donki買 128 5對
我戴呢個con 會滑片 想平放
淨返3對 -1.75
請問有無遠視既color con 推介?
最好有埋散光
Seed?
Seed 有出遠視
好 唔該哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞