隱形眼鏡contact lens 交流區(2)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
帶緊oasys但太貴 想轉clariti或者biotrue
有無推介?
之前戴coopervision月con諗住轉day con
聽女仔fd講試咗revia隻低含水
點知返工戴乾到仆街
三隻都戴過
唔知點解我用clariti會矇 但線位冇移位
Bioture正路冇咩特別
但都係oasys最舒服
絲打覺得biotrue同oasys大唔大分別?見佢一個bc8.4一個8.5 如果分別唔大我想試吓 始終oasys真係太貴 我仲要日日帶
差0.1唔差好遠 係要睇你本身啱戴咩弧度
我戴散光就覺得oasys穩定好多 真係唔會移位 冇咁快乾
要求唔好咁高既話biotrue都唔差 係冇佢講到16個鐘都唔乾 但戴落冇咩大問題 如果你冇散光 biotrue都夠做
係我對垃圾眼戴咗oasys就返唔到轉頭
反正平咁多 直接買盒試下啦
我帶咗成年oasys又無乜太大感覺 我就係有散光但係oasys有時都會移位同痛 唔知係咪太乾帶得耐去到夜晚一定矇
麻煩晒你 等我今晚訂兩盒biotrue玩吓先
帶con唔戴 晶碩光學 都係戇鳩
其實散光都係帶眼鏡睇得最清楚,唔會out fo
con都係預出街旅行貪靚先戴,不過武肺之後就
FYI,我之前係lenstore訂biofinity toric xr可以寄黎香港,連埋郵費價錢可以接受
不過biofinity真係冇acuvue oasys咁舒服,戴多幾個鐘就開始走位out fo,又乾,又難除,同我對眼唔夾
office做野就戴眼鏡隔下d輻射啦,戴con係為左見人,同事都唔係人
就係research過低含水冇咁乾先買
點知中伏
有冇人有其他day con推介
我Clariti 一戴得耐就必定會曚,早定夜都係咁同埋真係難除到仆晒街

Bioture真係最正路,Clariti 成日都爆紅根但Bioture反而唔會
除非你本身真係眼乾嗰類人,唔係都唔洗話特登揀低含水啲con,低含水隻con會更加硬,有啲人會覺得更加唔舒服
我係一戴就矇 忍唔住眨多咗眼就會好快乾
上網睇完全冇人提過 個個都話好用
等我仲買多咗 而家仲有幾盒未開
難除就冇咩feel 呢幾款我通常都一下就除到
Clariti 真係會越眨越乾,一開始仲覺得幾好用,用耐左先發覺唔多得

我戴其他con就算乾得滯都唔會話好難除,呢一隻試過幾次除左半個鐘都唔得,差啲想去睇醫生,我都係快啲戴哂而家嗰盒換第二隻好過
之前見佢咁平有50pcs,google 完啲結果全部係淘寶,微博,小紅書都係不了
戴上眼嘅嘢唔夠膽亂試
好似係韓國neovision出架

你睇官網 要韓文

http://neolens.co.kr
NEO 好耐冇聽過呢個名
以前最最最初代 旺角D 韓國con就係neo 果陣sweetymagic仲係銀行中心
應該係5p年代產物

利申 老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞