IT人多唔多唸移民?

1001 回覆
184 Like 10 Dislike
走得就好走喇ching
無可否認政治冷感嘅人或者純粹已經厭倦嘅大有人在. 香港一定仲有唔少呢啲人.

基本上個巴打成個論點只係" 大家都係香港人, 我低質你都應該係低質. 大家都為咗錢為咗更好生活質素走人" 呢啲所謂嘅 "問心嗰句" 其實變相亦都係誅心之言. 講移民都就會畀人屌唔留喺香港對抗, 然後標籤另類嘅" 又一隻為生活嘅港豬".
見呢度主要都係programmer分享移民,會唔會都有啲cyber security人分享下
考張CISSP大把工等住你,不過要做過最少兩個domain同揾人endorse
lm
有冇人移民去日本韓國/泰國個d?普遍都係歐美台
敗乜走嗟,個post講緊做IT呀,你唔係覺得香港IT發展得好好,喺世界上好有競爭力呀?你睇下啲大tech公司hq喺邊度啦,屌你都費閪事
香港人其實好似近越族血統,即係要兇狠可以好似越南咁兇狠,但我地好似比人閹左咁
巴打,你覺唔覺自己講野好多漏洞,可以俾人用番你自己説話反駁番?你都做個稻草人出來打,話人逃兵話人敗走。你自己明明又話賺政府錢屌政府收工食黃店好黃,人地咪屌呢d扮晒野攞光環囉。邊個話私人工唔係為錢啊?係你講到做政府工好黃好清高先咁俾人圍插。大把人移民唔係為錢,為生活好,人離鄉賤,佢地都有取捨,係討厭呢個政權先離開。話人敗走,你敗走到睇下?你有冇能力有冇錢有冇勇氣敗走到啊?你想表達咩大家都好清楚,不過改善下字眼啦
離開到香港呢個人間地獄都算係勝利者
敗走到歐美本身香港都撈得掂啦,我都想敗走到,好痴線
40歲先移都聽過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞