IT人多唔多唸移民?

1001 回覆
184 Like 10 Dislike
同開佢地交手就知,入親SITE D人都鳩HEA,
最近個次我入去做野,條友竟然完全唔知道所有有關的資料,
佢隔離有個女人由我入去去到我LUNCH時間走,佢都係到訓覺同玩手機郁都無郁過,西利西利

政總班人就好D GE,但只係另一種形式的HEA 同官僚
唔洗你講我都知差啦
我唸主要因素係博你唔係當地人唔識應對就落水

睇樣分的話成個東南亞人樣都係目標
當地人睇得多嘅重會分到唔同白人種樣
就好似香港人認到北佬北姑樣咁
應該話大部分港資土炮出到去,重用緊喺香港做生意嗰種閪態度閪手法一定被人地鬼佬外資比下去敗走,鬼佬客唔會buy而且重有大把其他選擇,講真,數嚟數去可以衝得出香港甚至亞洲區嘅咪得誠哥一個
的確係
港資開始向大陸連大陸公司都打唔嬴.....
都唔撚係開始
不過而家澳洲變到好難移
可能重難過美國
邊有公司夠大陸D鬥架大佬
澳洲做到citizen真心係正的
仲唔走?
做左兩年野想走
唔知可以走去邊
性格又內向唔太敢新環境既人交流
但係覺得都差唔多係時候要走
一部份啦,我有幾位台灣朋友就返左來,當然都係屋企有野要佢地打理。90年代都好多留低左,以家就少左,變左大陸人當道。
Right!
以前台灣人留美國先最多
50,60,70,80年代
80年代都聽長輩講過,再前d 就真係太舊遠唔係好知。剩係知以家好多IT 公司台灣分公司 既總經理,地區主管 都係美國返來。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞