IT人多唔多唸移民?

1001 回覆
184 Like 10 Dislike
美資可以諗L1B, 去到san fran就fat fat
咁辭左份工將個headcount 俾左支那落香港讀書既新香港人會唔會附合你期望啊?

香港人自己做返起碼有時會爆料,去到新香港人,佢地都憎L 死我地最好香港人滅族添啦
外國居住同生活開心其實冇乜必然關係。 係外國居住唔一定要開心 我又唔會因為咁樣而返香港。 我亦都可以因為其他原因返香港。 呢個世界啲野冇一定

一啲唔好嘅經歷 唔一定要解決佢。只要acknowledge their existence and be mindful 就足夠

不如講返移民。
其實呢度有冇巴打係諗住移民澳洲或者加拿大?
走唔到唯有入政府
一樣好搵
公墓員求公穩姐 自己唔駛走 仔女隨時津貼飛英國
讀第二年可以轉?
Backend 通常要放啲咩上 GitHub?
恭喜巴打
巴打有無detail??
大佬呀人地做it, 你都唔係唔知個正苦幾咁「支持」it架啦
人地傾下去外國工作發展會唔會好啲,你又要話人逃兵?
你咁講全世界移民啲人都係逃兵啦?
不如你諗下食環民政律政司嗰班公墓園有冇做衰野影響大家生活先啦
你可以話唔係個個公墓園做衰野,咁將來有一日個正苦真係要佢地做衰野啦,你估呢班根本搵唔到第二份工嘅人會敢say no?
新手想問,做緊mnc,公司要點做先可以sponsor我relocate去澳洲office咁?

或者佢有咩條件、資格先可以咁做?因為無理由佢隨便話調一個人過去,澳洲政府就會批visa or even PR俾我。要好特別嘅skillset? Management level? Timezone coverage 可唔可以係原因?

英文完全冇問題,本身係澳洲u grad添,但冇喺澳洲work exp

Thanks
老實,唔驚,我朋友都係咁
yes
Internal transfer 好多時visa會易搞好多,provided當地有opening,你舉手話想去好多野公司會幫你搞
無關係㗎,好多人fresh grad直接去外國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞