IT人多唔多唸移民?

1001 回覆
184 Like 10 Dislike
無錯!
其實今次疫情都發覺"英語系西方國家"同歐盟國家嘅公民質素真心唔係好得...
歐盟仲要奶共 仲要繼續expand
(講緊下批收塞爾維亞、黑山、北馬其頓、阿爾巴尼亞成為歐盟國....)
做得醫生洗乜考慮平民保障/福利... 只係想搵個高質精英國家好好貢獻好好生活
香港人質素講真算係咁 好過英美澳紐加
真係要講質素,我諗要去到以色列level先夠做...
其實語言真係唔係問題,medic都讀到,學Hebrew輕鬆啦
英國一撚樣好污糟 啲嘢又殘又舊 especially the tube
係呀啲鬼飲完汽水就咁擺地下/座位後面(座位同車窗中間條gap)
巴士有時上層啲啤酒罐會轉彎嗰陣碌嚟碌去
日日brown bag會不會比鬼佬歧視?
佢地是咪多數鍾意成班出街食
之前好似話master grad有得去搵工
果到it難唔難搵工
德文啊
大把啦
巴打可能喺意大利讀醫唔喺好覺
美國相對香港(esp 公立)真係好hea....
個人經驗美國唯一好嘅係多medic exam prep textbook
咁我唔洗去美國都買到啦
全世界同香港公立比
都好難有得比啦
有好多好野,但人唔向當地感受唔到
當然,有好就有壞
無地方完美
一落tube成陣尿味dklm
紐約地鐵
hea度:
歐洲>>>>>美國>>亞洲>香港
同老細關係好,假設佢要開個opening俾我,調我過去,做嘅野完全一樣,咁理論上就可以「易啲得倒個visa/TR」同移民?

本身條team喺咩location做都冇乜影響,WFH同喺office完全冇分別,唯一問題係去到澳洲要加人工先掂
半夜好多老鼠喺路軌爬上platform垃圾桶搵食
當年第一次目擊好震撼
好似睇緊safari動物遷徙咁
IT唔難,最好直接揾工過嚟,可以睇下咩叫30% ruling,如果讀書駁揾工好大機會唔eligible
巴打有冇了解過以色列?
真心想知
歐美我過往經驗已經令我冇興趣了
咪就係,其實二等公民嘅講法係班外語唔識,融入唔到個國家只能圍爐嘅廢老講嘅嘢
咁睇下你覺得咩重要喇...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞