IT人多唔多唸移民?

1001 回覆
184 Like 10 Dislike
每年十月左右就有得玩,香港個機會率好似係低過1%少少
https://dvprogram.state.gov/
讀master都要成本
過左三十就無機???
依度有2017年data,唔知可唔可信
https://dvlottery.me/win-chances-green-card-lottery
巴打你好奇怪,呢個post不斷講移民係逃兵,你預d人俾咩反應你?想係對政府不滿先想移,人地屌下都唔俾為錢做政府工又攞光環的公墓員都唔得?掉轉諗下,你上一代屌中共去香港,為更好生活,係咪逃兵?咁自私,係咪無資格屌中共?想屌咪屌攞,又要資格論,你係咪做緊政府工啊?講資格,公墓員更無資格屌人啦。
其實香港人質素都唔係咁高
又出軌,又綠帽 ,時不時又有偷拍出現
本地人都歧視本地人啦
唔係,公司冇用到呢啲,係自己放工,放假時間做.......初頭都係為左打發時間,errrr, 之於點解會咁傻仔用自己私人時間做oss, 純粹係做野時遇到唔少問題,但係community 搵唔到解決方案咪自己invent the wheel 順便open source 咁,同埋有啲projects 一大堆issues冇人理咪自己fork左慢慢解決再submit PR, 呢啲野仲要有人做
樓主簡簡單單呢一句有返咁上下
試問香港IT狗走到出國際
有邊個係「有返咁上下」?
不過宜家做緊呢間公司就係好似你咁講,main緊一套customised 左既k8, 有問題咪順手幫官方解決,互惠互利
新制仲有咩
已經上咗岸
咁我知道距離係幾大了
大陸好好多
所以其實呢度睇得出香港人質素都唔係想像中咁高
你嘅論點?
上面應該講緊你
agree 同埋討論定移民都無壞
好老實我 見唔到有乜希望阿 暫時
重有中共大力鎮壓屠殺示威人又有幾出奇?到時走都無可口非la

利申 無打算移民 但有屌9 公墓員
利申2 做野唔算耐但我接觸過好多唔同bd的公墓員,有唔小真係hea得過左火
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞