[威士忌19] 威士忌廠陸續停產抗疫

1001 回覆
37 Like 2 Dislike
買咗支無名氏
覺得唔錯
聞落同飲落佢個陳皮味幾出 幾過癮
佢係同時將whisky同brandy嘅原料一齊蒸餾一齊放落同一個桶 佢好似話兩至三年唔記得咗 係有whisky原料成份不過唔係whisky ja 可能佢睇得周星馳瀨尿牛丸太多 今日佢個廣告又彈出嚟 話冇兌水直接入瓶
年年喂人飲狗酒狗,間唔時就出枝好少少撚化下啲fans,跟住又喂狗酒無限loop
無兌水啱啱好40度,佢買六合彩發撚左達9世啦仲洗乜造酒
係好撚貴 成本咁低嘅嘢唔使長時間釀造 都要七百幾蚊 不過本身對gin冇咩興趣
根本就係威界利物浦
拿我就open mind 信佢唔兌水嘅
cask strength 40%
即係今年攞冠軍?
第一,上邊講緊自行調和威士忌,即係House blended ,唔係tasting甚至唔係preparation 覺鄧狗強話齋,唔好睇完本書攞兩行字就如獲至寶

第二,如果A可以cover到B既錯誤,咁A係好定差既嘢呀?你啲邏輯真係錯撚到好交關。依句說話正正就係prove左我話加soda唔係差呀柒頭
最值錢係個樽
真心靚
That's all
失戀的冠軍就有佢份

認真,舊年真係奇跡年,枝19同supernova 都交到貨
屌拿媽個Mr Macallan is blended 激撚到失心瘋,查兩日書就拎左句咁既嘢黎串柒柒,真係笑撚到我咳。

Grow up la 60ml大師
Ardbeg Blaaaaack 飲一啖就可以忘記佢了
真係咁普通?
同你個名差唔多
譚德塞level
狗人狗酒
吹得太勁😂 期望落差太大
令我開始覺得ardbeg 開始行吹水路線
支酒所有野都好弱
連白標都係咁,CLS
留翻啲錢玩其他好過...
講真,紅桶弱好過強
弱你最多都係話好普通,唔值等等
強既紅酒influence 可以狗到天元突破,例如卡化撚vinho
因為我盲反卡化撚可能有偏見,所以俾多個例子Bowmore Claret,依枝係災難級
屋企酒櫃深處好似有支kavalan vinho
拿,上邊啱啱講完啲冚家剷鍾意用extreme case,即刻又舉A5和牛

Sorry too long don't read,下次回post20字內好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞