[威士忌19] 威士忌廠陸續停產抗疫

1001 回覆
37 Like 2 Dislike
原來咁多人有同感

全部都係諗緊同一個禿頭佬
應該唔係啦,如果唔係點會唔提IWE而講wine tasting

In IWE we trust!
走落果欄飲酒個look同零零柒聞西一樣樣

到底乜嘢人先會信佢9up再比幾千銀上堂再聽佢9up
請教下WHISKY FESTIVAL一個shot要用幾多個token換
有平有貴,平既一個都有,貴既幾十個一百個都有
智商稅黎
睇佢講野on99咁都知佢無料
蠢人係應該要受到懲罰
老免都有 上年有檔like fb換T10
面皮夠厚R都得添

利申:試過
成日諗住,開左佢,放一陣,可能會好飲d呢

點知都係。。。。
真係有試過,laga既de 2015一開始真係閪閪地,成陣火藥味,放到自己都唔記得飲返又還可以
0-2個token
上年開始逃生門已關冇得飲喇依家
rosewood 個價好on9⋯
酒店黎講意料之中啦,尤其佢嗰啲酒開左都唔知清到,都係預搵幾個水魚就返一枝
*唔知幾時
人生已完
真新手
機緣巧合下飲過一次chivas regal 12,好鍾意嗰種吞完有d甜甜地嘅感覺,有咩類似嘅入門款推介,近排窮最好三位數
見到有d牌子有加honey嘅款,想問呢d飲唔飲得過
如果chivas12你覺得好飲,咁好多其他威你都會接受
平平地可以試左famous grouse 先,都係blended whisky 我就覺得好飲過支那士12,同埋平過。

如果single malt可以從glenfiddich 12,Glenlivet 15,oban 14依類清新型開始試起。

加honey 嗰啲要試可以試,但唔係whisky 黎,係whisky liqueur
有無D平平D既 sherry cask whisky推介??
budget 400-600, 多納18太貴 平時都慳住飲
Bowmore 18 deep and complex ,低位七舊有找
Kavalan Sherry Cask Finish也可一試
不撚好玩啦清。。。kavalan 普款狗都唔撚飲
不如唔好啦
但我真係覺得呢個budget range 算係咁啦
一係手榴彈喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞