[威士忌19] 威士忌廠陸續停產抗疫

1001 回覆
37 Like 2 Dislike
Um.....
試飲或者落bar 飲半shot 睇下點law
紫鑽,好似is
有時d人 最初飲, 飲40% 都覺得spicy

睇下你味道岩唔岩,試下頁頭既bourbon cask
輕鬆易飲既bourbon cask 會點樣。
師兄你依支幾銀? 如果都係千鬆頭,咁好過18y small batch個支了
真係差唔多千頭左右
買咗枝Glenfiddich 15 Single malk
幾好飲
好,等我留意下先,射射
係Ardbeg個類野就岩曬我口味架啦
絲打你咁大膽開名
睇黎你都幾憎條肥仔
外國網/酒評成日叫ledaig 做little Ardbeg
除左Ardbeg 同ledaig 之外 仲有冇其他廠有呢隻煙燻味 想再試下其他廠
開名都大膽? 師兄你洗乜驚佢!!
又想人仆街 又唔敢開名
支持樓上絲打 推!!!
好正
你岩,我應該做得盡啲
多謝建議!
佢賣緊100$一隻
佢識我本人,係telegram叫我唔好分享呢啲資訊
斷佢米路喎,重要講到生意差左要夠呢啲杯吊命
重話我搞到佢小小錢都冇得賺
對我黎講,分享啲好野好正常姐
重要唔係啲咩商業秘密
懶係神秘咁做乜,Amazon 之嘛
咁就冇左條米路,仆街啦咁
做打手你都做得算係核突果d喎
追左陣po淨係見你係到挑撥
係咪唔敢承認自己愛店真係咁乞人憎?
你起我底都知我成日唔講野,今次真係忍唔住
同埋個肥仔(姐係開po果個)
一直扮睇唔到,又唔肯去改善
另外一位師兄講得啱,果幾十蚊野都要pm搞人地
我係佢partner geh 話都比佢搞到冇面la
我自己覺得就唔似
Ardbeg 會係ashy, bonfire多啲
Ledaig 多咗陣都幾明顯嘅機油味

如果新手飲都係建議去返Casky, House Welley 試單杯先,當然一支700ml計落好似抵好多,但係你試少好多款
紫鑽for sure
咩愛鋪?支持小肥bb師兄收佢皮喎我而家
挑撥有咩問題 唔係想佢收皮咩?未叫你地快啲搞囉
照睇開po張map圖, 可以試埋caol ila 12, lp10, lg16
都煙煙哋, 當然未必完全一樣
仲係TG谷隻手遮天,阻揾食就kick你,吹咩
果個絲打火遮眼姐我諗
希望不久將來可以睇到the good spirits 肥仔收皮
無幫襯過佢 但見佢fb ads唔寫明價錢都無咩意欲買
可能我買就1880
你買就2180

定價點樣我決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞