[威士忌19] 威士忌廠陸續停產抗疫

1001 回覆
37 Like 2 Dislike
平既真係冇,
最低門檻係山崎水楢nas

入手係萬萬聲起跳
睇下有無師兄搞山崎18水楢share,搞手但求打個和就600蚊half shot ,都算最相宜了
係買張機票去廠飲 山12/響17 水喉桶SAMPLE
我估佢係上tiga class既寶寶
咁可憐都係唔好圍攻佢啦
喂唔好意思呢幾日冇上連登
其實小弟只係會喺呢個po留言
呢個acc 係公廁黎
所以下次攻擊我不如搵第樣
呢個whatsapp 谷係我一個女仔朋友開
唔關我事
1 shot 60ml 真係嘆為觀止
又學到野
At least you cared
仲要特登起我底
多謝支持
想知詳情X2 ....
一開始果陣賣廣告又話自己係香港第一枝威
之後啲人留言問原材料係乜,又話唔方便公開
俾人問得多再改口話似威似brandy

利申: 見過枝酒實物, 成枝假酒咁
死啦...屋企有兩枝 (屋企人買)
一枝仲飲左一大半.
用黎溝綠茶同可樂
飲晒唔會有事掛? 我都有份飲, 不過飲唔到多一次.
冇飲過枝野,只係覺得佢有啲唔知咩合成
所以唔飲好過
日日飲一杯威士忌傷身啲定兩罐啤酒傷身啲
其實佢係衰撚左虛假宣傳啫,添加劑依啲無證無據又唔好咁話佢

如果佢好地地揸正黎話自己係香港製造烈酒,叫大家支持下,其實無乜嘢,好唔好飲都會有人貪得意或者支持下本土。

同埋真係太貴,四百幾蚊VSOP都買到枝,大家會有合理期望。
睇下幾大杯
如果30ml威士忌,酒精度同一罐啤酒相約,熱量仲要低啲。

但係好似上邊嗰位60ml 1shot既師兄,我就建議你問返佢好啲,始終依個係佢既獨家見解。
先假設你"一杯"指一shot (有痴線佬真係倒滿杯頂)
比較下應該係兩罐啤較唔健康
因為熱量較高, 較易肥, 而且酒精含量較多
餵吓狗仲有唔少飲威的健康好處
而家日日飲緊啤酒
但長久飲驚會痛風
但又戒唔到酒
諗緊轉唔轉飲烈酒,每晚一小杯
驚痛風真係要戒釀造酒,原因唔係因為釀造酒高嘌呤,反而係低。但你飲釀造酒一般會飲比較多,好似啤酒一飲半打一打係好平常,令到個嘌呤absolute value 高左。

烈酒個酒精高會引致痛風,但一般人飲烈酒份量都係少,所以個問題反而不大。但如果你係咁車烈酒,一樣會痛風。
你岩,我自己對佢有bias
Sor
人地教我地點飲呀
淨係識去威吧
俾人笑井底蛙了
我第一下都估係咪tiga
平時潛水都要出離笑下e件鬍鬚佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞