[威士忌19] 威士忌廠陸續停產抗疫

1001 回覆
37 Like 2 Dislike
寫左出嚟未冇得海鮮價
其實係咪我問題
飲過幾次多納12最尾都覺得有D乾乾地木桶味咁
喉嚨有少少涸
可能人地商業機密黎架
睇住俾人滅口呀
先唔理其他人點, 你飲到幾次都有就已經係屬於你的TN, 唔係意外
唔需要成日擔心自己有問題
大家好

相信大家尋晚同今日係連登都見到不少人對我本人有不少指控。
我承認連登的Post內就威士忌杯的指控係真實事件。一直以來我都小心平衡多重身份,希望避免有以權謀私既情況。我與上述事主同於係Telegram 群組一早私底下有所交流,亦單純地認為大家是朋友身分。早前就威士忌杯一事的確是心直口快,大過直接,又混淆左酒舖店主與威士忌愛好者既利益和身份。之前我已在Facebook Messenger 向事主道歉,我依家再正式係到講對唔住。

至於見到另外有巴打指出本人服務態度不佳,希望你能經telegram 或 facebook 聯絡我,起碼令我知道係冒犯左邊一位巴打。其實大家喺post 或者grp 都可以見到平時我一向熱衷講解各類知識故事,亦因為咁先會愛上威士忌並因而開舖...可能係溝通上有所誤會,再講聲唔好意思。

為免再有任何爭論同利益衝突,本人決定不再管理此群組。請大家以民主的方式去選一個你地認為沒有利益衝突和不需要避嫌之人士擔任Admin。同樣,本人亦不會再在連登討論區再出Post作樓主。

謝謝
想問問Casky 支caol ila抵唔抵, 試完幾鍾意, 但唔知會唔會比ob 出色/特別好多
Caol ila啲新ob柒既居多,一係你就買舊ob
風頭火勢講野或者會比人當打手
我無係tg grp入面
不過上過舖頭買過幾次野,拎過好多次share
So far樓主本人我覺得係nice嘅
有時我無幫襯,只係拎share同window shopping個陣都會另外同我講解下whisky

單憑我一個講可能唔夠中肯去平反啲咩野
不過我自己嘅經歷同上面指控有唔同
呢個留言唔係要搵人鬧交,所以如果有啲咩comment唔會特別回覆
留係屋企飲好啦 , 醉左都仲係張床ma
因為我飲其他威有D都會覺得涸涸地
Whisky bar 提供到嘅除左酒本身,仲有知識同體驗
舊年支fes ile 2019 一d都唔柒
舊年caol ila個line up直頭震驚13億人
淨係買咗1支 太少
見台仔係咁吹奏,就買支飲啦
點知難飲到 飲左一杯,就得個擺字,hallball都唔想沖。

teacher
white horse
紅雀仔

好飲好多

ballantine 12 係咪真係好飲好多?
Ballantine 成個系列去30年都係唔多好飲,再貴啲就無試過
thanks巴打
經過幾次教訓,台仔d口味係獨特d, 同d 文真係睇睇就好

請問有無識呢支,可以評價下。
香港好似無咩見過
3舊水樓下既blended scotch 其實唔洗點試
如果你鐘意大牌子既blended scotch 既話, 咁飲番個d 就ok,

細牌子既都唔洗點入口,blended scotch 而言我比較鐘意 compass box, 雖然依年出既水準都回落
一千蚊內我都係推blue label
呢支香港賣緊$800
老板話有舊macallan既味

係咪應該揾佢試試先?
8舊水都唔係問題,講得出舊macallan 味既撚樣你真係麻煩開開名

8舊水飲到舊老麥,佢當俾幾千一萬黎買舊老麥既師兄係戇鳩?
8舊水不如買支single malt sherry cask whisky
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞