|拍片|剪片|專業向影片製作討論區|2

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
source?
當鳩up住先,我都係見到有人講起
呢D圖今日好多張
有D人話出反MON, 有D人又話出6K PRO
BMD出咩K都好,繼續可以駁SSD同直插12V 已經搞掂
就咁改filp screen當新機我都收貨
改改個design整返好似zcam方形機就最好, 宜家好難rig野
以前出過部冇mon機仔
其實嗰個design幾好

呢部?
以前出過部冇mon機仔
其實嗰個design幾好
都係,如果super35我想佢有RF mount...
仲係ef 我就興趣不大,除非有需要PL mount, bmpcc6k已經好過ursa mini... 相信大家都已經有錄音機,nd cpl filter, 有無雙xlr input 對 bmd 用家意義唔大y... 用緊mini既都有排用,但應該唔會有人再買ef G2 囉
RF本身好似有隻vnd嘅adaptor
幾正
岩啊,好唔friendly
design好但衰左格數少,裝呢d都想格數多
所以冇乜點見人用
BMD好似都冇再更新呢條line
話唔定等陣部新機就係佢
太橫囉,有師兄上面都講左上ronin s 好似超載咁, 夾硬裝長板...依家我係袋住v mount電,canon電用到廿幾%就突然熄機,pk y, 又裝又拆唔掂
我會用番用緊既filter, 都夠時間換既... 三四千蚊買其他野
巴打會用RF鏡?
如果佢出RF MOUNT都會adapter轉返EF咁用
RF,L mount都可以用好多手動鏡,插番ef鏡又得... 反正都唔會再買ef 鏡
幾好J
佢個menu 點on9法
佢有100格就爽
A7siii
28July
留名睇R5,6屌打佢
希望有4K 120fps
錄埋prores raw
rentacamera_hk RENTaCAMERA 現正推出全新優惠計劃🎬,全力支持任何短片比賽/鮮浪潮/創+作/ 微電影/FYP 等,可以低至3折優惠‼️
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞