|拍片|剪片|專業向影片製作討論區|2

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
Steaming依家最平又叫用到一定係atem mini pro
Software 就好幾款 OBS就唔洗錢
大家有無經驗分享解決兩個Shot但背景Noise唔同嘅問題
應該係Atem control做曬所有野
OBS只用作upload
Btw用bmpcc4k用咩鏡/方法可以zoom smooth啲?
leica R 表現穩定d
練好自己隻手
請個puller翻嚟幫手
或者有錢可以考慮下canon 套cine zoom
有電zoom motor
不過R始終handmade鏡都唔係支支一樣performance, 但都總好過俄仔鏡嘅
後期rom好d, 早期結構影數碼唔靚... 窮撚既我無35,50 1.4, 唔清楚會唔會打屎忽插唔入... 21/4肯定插唔入bmpcc4k, 支100apo marco真係無得輸,買左十年用到而家
可惜無leica m 神環...
唔用FF可以試下綁粗個環,直徑粗d會順d... 有棍仔果d外接環都得... 好早期d 8, 16mm機鏡都有碌棍仔...
其實碌棍仔有咩用?我成日嫌佢阻住晒
變焦追焦, 直徑越大擰得順同慢,同軑盤一樣...
如果用canon鏡都係變焦窒啫,追焦無野啦...
返去full screen睇就好覺

信興食水太深
水貨同行貨個差價,夠你買齊MC21同堆Cage和卡,可能買埋Ninja 都得!
始終係HD TV lens
完全冇問題喇,而家atomos仲做緊減價
啱啱係星際入咗隻ninja $42xx Cash price
想知ninja係咪插唔到T5外錄
唔得喇,佢都係預你用SATA SSD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞