|拍片|剪片|專業向影片製作討論區|2

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
其實e2s6真係一部好好既機,無奈是中國公司
SC真係咁差咩
聽人講dji質量好過zhiyun
Ching用緊?
我諗個個開頭都會咁諗
諗緊之後買bm定e2好
weebill s好野黎,size重量都好好,負重又多
不過我諗都真係睇人既
但係佢d宣傳片就真係吹大左
質素*
有時間帶埋機去試哂佢就最好
質量
總之唔好買gudsen仼何gimbal
佢air2同aircross2啲18650電有批有問題
唔夠電壓 一用360同3軸follow就炒車
撞花支gm
買咗4粒Panasonic 18650用先無事
Moza?

fb messenger搵佢都無人覆 鬼唔望全公司中武肺死哂
官網電話都唔通
售後服務可以話係零
冇用過就米啦 大陸野成日吹到spec好勁 乜乜柒柒 但用落就...
ronin真心吹大咗,我用一次屌一次
但係出S果陣真係性價比高,虛位少,我都鳩衝換左... 因為之前淘果d真係差...而家新果d我就未用過
無得租嚟試?睇spec買機有d危... 而家天熱最岩試機
應該有掛
有,自己search...
以前有d人鳩衝買第一代ursa mini, 到手發覺iso極差跟手放,其實可能係佢地未用過bmd機唔慣無光死... 慣左推iso... 我都係以前用過bmcc習慣左d野先買ursa mini, 最多都係用iso400... G2我未用過,但bmpcc4k上1600都無問題...
比我會買BMPCC 4K
6K ver無錢買咁多HDD
我認為Ronin s係頭啖湯嚟,但之後百家爭鳴就有太多好過佢嘅選擇
我覺得佢組裝同叉電幾係方便
利申 唔鍾意用電芯
果時佢個sport毛係好用,有apps用... 舊果d 更新firmware好麻煩.... 好彩暫時支野未壞... 360就真係好少用, 我又唔係做運動野,以前有個客full screen睇完話頭暈要cut....要用都會做多shot谷4k無360既做種
係wor, 我以前用XXholder, 果幾粒電包裝又簡陋驚驚
4K 同 6K 都係差幾千

但6K基本上只可用EF鏡

睇自己同身邊人多咩鏡先決定買邊部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞