|拍片|剪片|專業向影片製作討論區|2

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
prores raw? 正wor... 希望有12v 插,可以直上v mount電...假電轉駁都唔穩陣,驚燒底版
4k 120p 有raw我夠哂... 6k raw我都剪唔到
仲咩canon好似俾人打醒左... c200用家多左roll多左pre amp, 帶少d電之外...好撚慘
已有部Bmpcc4k

想入多部上穩定器

入S1h 定Zcam s6 好, 定買多部bmpcc6k
睇下你想有部hybrid 機定係一部proper video cam lor
利申S1H用家
之前我都有同樣煩惱,但望到BMP嘅file size...
Zcam 個size 好岩上穩定器
而且有100 4K 好似好好用咁

但聽聞操作on9 同jelly effect 好勁

Bmpcc6k 都係果個問題, 部機上穩定器好唔friendly

松下d唔熟身邊冇人用
想問下手感setup各樣
我買左兩隻2t ssd
爽死了
So far so good, 大手撚表示fit手fit到實一實
仲等緊佢個prores raw update
係4k 60p 冇opengate呢下可惜咗小小
Btw松下
Archive drive 又一筆
唔想打Panasonic 咁長
香港叫樂聲松下係支那名
有冇巴打識賣香港航拍footage? 想知咩價 點計
想知bmpcc 4k有咩唔好
冇嘢唔好,係上穩定器唔friendly
Sor9 , 知錯
聽講上返個cage 上ronin果啲好似都OK
當你要插follow focus
又插WiFi transmitters
又mon 就會好難balance
Zcam個menu既on9程度可以同舊sony menu有得揮

不過zcam要留意下每部機既ratio可以拍既fps都唔同 同埋有機會crop
Z cam個log好難搞
一般啦
我又唔覺得難搞過slog
見過人砌ronin 勁大舊
又唔會難balance嘅😂啲配件唔會連埋部機一齊上隻gimbal上面,都係mount係側邊啲窿
聽講出咗個accessory係專for上jib用
今晚blackmagic 出新機
好似流出咗
又係玩red dsmc嗰種modular camera
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞