|拍片|剪片|專業向影片製作討論區|2

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
而家用緊部S1H咪幾好
真!除了raw output delay外

部機都幾好用

特別防手震,單兵作戰的幾有用
想問下各位S1h 用家拍咩quality多
係咪下下都4k 10bit 422 All-l
單機鳩影係,或者5.9k 25fps

Ninja V 反而長用apsc 打 4k50p

配支sigma 18-35,爽
$30000機身
係咪好少會同人夾機用? 好似2 3cam果啲
$22000有部

而家六月喇......
夾過H1唔難
邊到見price 最平都二萬四
主力唔係Sell香港客⋯⋯
間舖冇擺價上去
Hello youtube 今日同大家分享下我平時用咩拍片
開post問啦
呢到唔會有人答你㗎喇
想問下如果想入行做錄音室係咪好難
做錄音室?
收音或者錄音室混音個啲
Keep住搵開1,2間幫我做錄音
個人睇器材同服務, 貴少少跟足哂好過平但咩都要自己搵
如果你話入職做員工個D, 我個兩間都唔係請好少人
入公司個啲係咪要識人先入得?好少見到有請人咁
識人唔係大晒㗎你冇料到一樣叮你走啊費事人哋傳開去
依家carousell有很多
啲人放機個二手價仲貴過全新
how about this
https://hk.carousell.com/likes/

15000 SET

機:
BMPCC 4k with davin

SmallRig Cage 兔籠

Top handle

SSD儲存:

Samsung Portable SSD T5 500GB- with warranty

SSD holder

Short USB type-C cable 雙彎頭數據線

供電系統:

Power Supply Mount Plate

Dummy battery

Sony battery x2

螢幕:

FEELWORLD FW759- 7寸顯示器

HDMI 雙彎頭線 短線

鏡頭:
Nikon NIKKOR 35-105mm f/3.5-4.5 微距功能 變焦鏡頭

Fotodiox Nikon G-MFT Nikon轉M43 減焦增光轉接環

(當用於bmpcc = 約35-105mm f/2.4)

收音咪:

RODE VideoMicro 迷你指向性收音咪
Full set都唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞