|拍片|剪片|專業向影片製作討論區|2

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
師兄有睇開你留言,想問下你做咩範疇既野?
個人感覺,sony 對後製好啲,dr大啲
Blackmagic個raw太屈機
skin tone又靚, 應該短期內唔會比SONY同CANON爬返頭
現在都係BRAW 和Proges Raw 的世界

間間廠都出盡法寶!
prores raw冇得較WB ISO唔夠打
有咩raw可以較iso?
red raw, blackmagic raw
一言驚醒, 但所有儲存同電腦都要upgrade,果度又一筆
Pr 直食到b raw

但如果果夾到個colorist
用達芬奇做晒就最好
係做Vfx 會麻煩左少少
幾年冇跟後期,較iso同推exposure有冇分別
Ronin s 好似好啲,有專用extension plate
正常應該用返同一段soundtrack. 即係個shot可以轉來轉去但要同用一段聲效。btw 現場你冇監聽?冇發覺有問題?
都係嗰句,咪撚買Gudsen Moza嘅gimbal
特別係moza air 2同 aircross 2
佢批18650電芯有問題的

Balance好哂 用用下都會自動斷電
我支1635gm就係咁撞崩咗

Facebook有苦主group
然而Gudsen moza都係don't give a shit

https://www.facebook.com/groups/784268745243978/?ref=share
有冇燈組青可以出嚟吹下水
小弟學院派啱畢業 依家柒下柒下唔知做咩

BTW依家幫人拍片打燈發現打嚟打去都係嗰啲
點進步好?
睇你AE做啲咩
Zhiyun weebill lab啦
買moza包你後悔
Ronin s 出之前,單棍gimbal好似moza同beholder載重量高dd... 估唔到moza咁差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞