[iOS/AN/PC] Gwent 昆特牌 (7) 終於出左Android版

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
個人覺得真係萬用既中立卡暫時係呢幾張
我都係合出黎,無抽過非陣營桶
只要你抽到咁上下 好快就會儲到布碎合呢幾張
我都走過好多冤枉路合埋啲無黎啦更野例如dragon’s dream 11cost既 玩左一兩場就無再用
所以認清目標慢慢合幾張萬用 見到人地套Deck有啲特別野好似幾好玩就忍下手先 總有得代替 無話無左邊張就一定打唔贏(氹你only)
玩咗幾日 佛心遊戲
啲資源都幾易攞
新手要砌一副玩到下嘅deck唔難
仲要唔洗一定要抽 想合邊張儲夠材料就得

快啲加返一鍵碎卡
加埋繁中就最好(不過好似已經習慣咗睇英文
多謝巴打俾list
至少行少左冤枉路
神燈同第4張女人有咩用?
係呢個Patch更新完有啲問題先停左 應該下個Patch有返automill

屌不過呢隻驚啲英文真係有時睇到我唔係好follow到
Highest unit同top unit 我理解係highest provision cost
Top unit係unit at the top of the deck
但係Monster隻golyat 8cost 10 power個隻寫既Highest unit又好似唔係咁解 無啦啦Summon左隻6cost既出黎
其實碎卡係咪多過兩張就可以碎
燈神呢隻係百搭 但作用不大
每個人一開始都係得tactical decision 姐係+5power個隻開局卡
燈神就唔係+5power落一隻Unit到 而係佢自己變成一隻5power unit
萬一比人banish / poison 殺都唔會一下無埋個5Power

第4張應該係兩個基佬黎
第5張就你自己抽最高cost個張卡 人地抽最低cost個張卡
因為往往最高cost個啲卡都係成套deck既核心 有呢張=抽到個張卡 如果你最高Cost個張已經on hand 咁就會變左抽第二高cost個張如此類推
見人玩mill deck幾過癮
破壞晒人地d combo
開咗 準備玩一兩場 有時間入黎睇下
手機同PC D卡唔互通?? 屌呀
link都唔比
互通架 你應該做少左D野
講開佢berserk個in game description好似係錯嘅
第一次睇諗咗陣,點諗都覺得唔合邏輯,查下先知真係錯
有無人加好友
anduuuuli
Golyat highest unit 係strength
Top unit 係DECK 頂果張
golyat招技有咩戰術作用?
主動食左佢 有時對面會彈出key card
變相直接少左張勁卡可用
因為佢10STR 8P 平COST高點代價係俾人殺人地拉隻最高點
除非你玩FUN DECK MONSTER MILL, 拉哂人地D重要卡出黎
明白
第5張睇落幾勁
首先佢本身都有6力
第一張要成幅deck唔duplicate好似好難
以前呢隻卡神卡黎依家見少左人玩 但都仲係好撚大威力如果用到
暫時得假死deck用到
你講Matta?
點解其他deck用唔到?
未用過但睇落幾百搭
應該講緊radeyah
因為比人nerf左 加左cost
同埋以前最常用佢嘅NR比人nerf左provision

而家得feign death deck會入
用radeyah開個陣營strategem (召elves)
可以出feign detah果個turn直接做埋chapter 1
北方真係垃撚圾到仆街點解當初要揀佢起手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞