[iOS/AN/PC] Gwent 昆特牌 (7) 終於出左Android版

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
冇 得新leader
星期四下午
想易抽到除左放多張都有d技巧既
1. Thining
壓縮副deck去增加抽到想要既牌既機會
打一張牌連帶另一張甚至更多
例如Precision strike用完spawn一張brokilon sentinel, deathblow再喺deck召兩張brokilon sentinel, 咁就將deck既卡數減少左兩張
2. Tutor卡 (royal decree, call of forest, fauve, etc)
呢個就唔洗講, 簡單直接喺deck揀出黎
邊到可以睇而家贏左幾多小勝?
有無話下個expansion幾時出?
都隔左一段時間
依家rank 13 睇下衝唔衝到上7
冇野了 原來左面個格就係
我用毒
3部曲+兩張放毒+兩張放毒牛
大概明
我睇下怪獸卡有冇d咩係可以thin deck之類
睇黎要用中立卡
咁我係咪轉投北方帝國陣營?
但係咪有人話過北方唔勁?
點樣用兩次?
邊張可以召返上場
北方同帝國係兩個陣營黎
黑底係帝國,即係上面張故事既陣營
藍底先係北方,玩攻城器多
我錯哂
即係呢張卡係帝國?
我係game入邊好似見到恩希爾大帝個樣
其實北方諸國都算「帝國」
不過講慣左 北方諸國就北方 尼弗迦德就帝國
怪獸有naglfar/penitent/foglet/wild hunt rider/whispress: tribute/whispering hillock
中立好用既就matta hu’uri/royal decree/alzur’s double cross/marching orders/dandelion: poet
唔知仲有冇
中立仲有roach/knickers/portal 不過較少人用
係囉
我打個結局係南方恩希爾打贏北方
北方做附屬國
不過隻game冇呢個if ga la
跟返其他人叫就ok
ok,我爬下d英文名做下功課先
wild hurt rider我foul左出deck
成撚日換牌果時拉尾一張就係佢,但明明手上已經有張
即刻屌出聲
你卡組有wild hunt rider/foglet時
其實換牌既3次機會有時真係只可以用2次
因為第3次抽中佢就欲哭無淚 睇你肯唔肯搏運氣
夏天
今年得兩個expansion
Cdpr話今年重質不重量
CDPR真係良企
唔貨金都玩到好耐
https://www.youtube.com/watch?v=8zt91oYMtPo
點睇呢幅士兵帝國, 不過好似冇乜control偏自閉
真, 玩一個禮拜已經砌到幅T1 deck
想問問,我揾唔到有單人Thronebreaker模式買嘅
原來要pc先買到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞