[iOS/AN/PC] Gwent 昆特牌 (7) 終於出左Android版

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
係 出呢張一燒燒100點都有
可以話係完全counter
不過有時counter都冇用
https://www.twitch.tv/sirpumpkn/clip/PeacefulAggressiveMulePicoMause
第一次睇 we still lose
係咪應該放多d consume牌不斷食怪?
carathir有咩用
睇黎我唔會大隻仔到完場
太多牌冇全部金卡
copy一張on hand既卡做1power係同一行copy d engine=
: LOL ok放返落去用住先

點樣為之開左1格story node?
有冇例子?
仲有d tall怪頂住
對蟲蟲long round真係難搞
https://youtu.be/4sbVkAdu0nw
我睇呢個人玩到出神入化
NG用seize, lock, enslave +damien呢d其實解到
其實最好唔好比monster打Long round
Monster我諗主流都係bleeding kikimore the beast 或者水底蟲蟲
頭三個都係要Long round先勁
就係開左你宜家個卷
caranthir拉living armor
之後張living armor會自己飛番做10力
所以呢兩張最好一齊用
哦! 我開頭意為係開隔離d石仔
係咪都可以用purify清對方的正面效果?
Purify係會清到個Unit無哂status
Count down個啲唔算

咁如果呢隻野thrive左幾輪,俾我purify佢會唔會清走d加值?
咁又唔會 boost左既唔算status
要清佢啲Boost要用Reset
https://teamaretuza.com/academy/course?lessonId=166
睇下條link 列出曬所有status
purify係專用黎清status 正面負面status都會一次清曬
thanks !
thanks!

呢三張揀邊一張會好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞