[iOS/AN/PC] Gwent 昆特牌 (7) 終於出左Android版

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

今次個seasonal
刷呢個contract一流
想問依家係咪應該用哂啲粉升動畫金卡?
咁樣睇 lv高只係玩得多 唔代表技術高既
又中BUG, 做緊BOOST任,明明BOOST左都無升過進度
1000次
有冇d簡單contract推介下

點解打左幾場都完唔到上面個任
個journey 任有bug cdpr果邊整緊
你都未連線!
到而家都唔明assimilate 都個技係點trigger
打d 明明係自己合出黎嘅卡都唔trigger
唔知想點
我都係咁
邊到連線?
Assimilate 係要打出嚟嘅卡唔係來自自己嘅deck
即係例如你出Ng 嘅defender 時,會spawn 咗張battle preparation,呢張牌就可以trigger assimilate
唔係話non starter deck 就trigger 到咩?
Ng defender spawn嗰張battle prep唔係出自starter-deck
[img]https://na.cx/i/fsUjA6D.png[/im

自己砌咗哩副deck,so far rank 3升rank2戰績 8/2
有冇啲咩意見比下可以改進
咩leader?
唔like vattier, 易死
Imposter
我特登放troubadour 加Vattier armour,同埋我諗唔到有啲咩handbuff
加上我見Damien & Vattier 都係melee,defender 可以護哂兩個
想問下點樣一次過拆哂啲多餘卡變粉
而家整緊副skell已開左10幾包set keg 但差勁多張傳說
你地之前話更新後先好抽 而家有無提番高個機率
好想抽啊
抽啦
冇提過機率d野
你地之前又話咩會提番高
比你地fake死
抽左24抽先得1金
有無建議?

NR 終於好番少少
好似
今次season完全係for刷assimilate & harmony
Harmony就用平時rank果副
Assimilate

assimilate係 你用cards not from your starting deck 就會trigger個buff
因為今次個event duplicate曬成副deck
姐係有一半卡都係not from your starting deck
所以應該無第副勁得過assimilate
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞