[iOS/AN/PC] Gwent 昆特牌 (7) 終於出左Android版

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
本身太屈所以nerf
nerf完出場率唔低
盾係咪有分兩隻?
有數字既,例如3盾,我用5傷打落去就扣2
另外橙色盾,就點都擋一野
我5傷打落去一格血都唔扣,係咪咁?
我試過奶過野
好屈
9俾coin就搶左我隻肥野
係 橙盾係status黎 只係擋到傷害 擋唔到Status
今晚

好多趣卡
睇好dwarf 同 nr新leader
本身dwarf +青bb harmony已經好屈
利申:被人屈過
大致明白
status盾擋唔到status
例如?bleeding?
盾係令下一次傷害無效
bleeding第一次既傷害會被無效化 之後個盾就冇左
bleeding個判定兩款盾都係?
咁點為之橙盾status擋唔到?有冇例子
擋到 但defender自己可以比人拉走
被defender保護既卡拉唔走(因為指定唔到
橙盾係傷害就擋到 不過擋到一次only
護甲就擋唔到流血(流血無視護甲)
其他傷害就先扣左護甲先 扣曬護甲之後再對卡本身造成傷害
蟲蟲deck我見d人冇落defender?
因為我諗住轉型玩蟲蟲
但轉型中途本身monster應該要有隻defender
如果蟲蟲deck唔駛用defender就唔哂料合了
始終未摸到蟲蟲deck個核心係哂
我淨係見到上面條kikimore既鬼佬片
係咁buff但係唔知點做到等我再睇真下先
ok
咁bleeding咪剋蟲蟲?
點解要buff Igni 同 Scorch
大nerf喎
減左provision喎
變成initiative好大影響?
唔識求教
其實蟲蟲deck同kikimore deck分別指代兩副唔同既卡組
kikimore可以放defender
可以睇下呢兩條link 上版本既資訊 但打法應該差唔多
https://www.iyingdi.com/web/bbspost/detail/2088289
https://www.iyingdi.com/web/bbspost/detail/2096963
好大影響以前可以用precision strike/其他技修點後再燒
而家一修點就廢左武功 一定要第一手用先勁
我幾次俾人燒都係直出
咁你要有意識去防igni同scorch
比人燒多幾次之後自己就會防
應該唔係大nerf 係少nerf
但唔會係buff
priestess同sigrdrifa都淨係放番隻怪出黎
Freya可以出技
Sig唔得
update有冇full mill?
除左igni同scorch有initiate, 應該仲有其他卡加左initiate嘛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞