[iOS/AN/PC] Gwent 昆特牌 (7) 終於出左Android版

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
其實而家淨係prestige lv4廢左
佢之後會改番
而且坦白講 我地呢到有幾多人真係有prestige 4或以上
利申斷斷續續玩3年 都淨係得1prestige+51lv
我岩岩好p4

呢個combo點計?
假設完turn係12,會變成

2+10+10+10 = 32

2+10*2*2 = 42

啱啱玩Dwarf遇到,好采抽到Heatwave banish咗隻Syanna
dead photo
8桶抽到ball同villgefortz
感覺一生人既運氣用完了
load到了,個圖網好慢
2+(10*2)*2
hardcore f2p既玩家情況係差左
不過有flexibilty唔洗日日打18勝可以草埋一日
Ic 谷哂NR control先 玩咗兩日幾正feel
個post多左An機玩家熱鬧左好多
早排一日都無10個comment
點解我一入game就多咗400布碎嘅?
automill左掛
又或者用左你邀請碼既玩家做完任
岩岩抽卡,連續5包出金
雖然係廢紫金,但幾率係咪有轉到
其實仲有一樣野 就係如果你journey 100級左
之後直至今個journey完之前 會變番做原本既6小勝/12小勝/24小勝/24小勝機制
Journey持續12星期(即84日)

所以假設你而家每日堅持打夠18小勝(雖然唔係好make sense)同埋做曬所有免費任
咁你就姐係每日賺32小勝 需要52日就可完成100級
之後仲有32日可以玩番原本既每日勝場機制

假設你而家每日堅持打夠14小勝(充分利用well-rested bonus)同做曬所有免費任
咁就每日賺28小勝 需要60日完成100級
之後仲有24日可以玩番原本既每日勝場機制

每日打10小勝就第83日完成100級

至於唔係日日打 條數我就唔想計了
等reddit/營地既人計算數
熱鬧咪好囉, 交流下心得
就算journey完左變返以前6/12/24/24
都唔知有冇多賺, 但係幾chur

又bug咗 話完成咗但無加冠
啱啱遇龍龜,最尾1round boost 十幾二十
仲要佢後手cls
其實計番 的確福利少左
如果你好似舊時咁 每日打夠6小勝就total 168
而家每日6小勝+做曬所有任 就只升到73級 共得150匙+5頭像

所以而家要改遊玩模式 每日要10小勝
唉條數好麻煩 唔計了
150+6個頭像先岩
所以你當一個頭像值3條匙既話就抵番
呢個係我最近玩緊既tempo/midrange deck
邪惡既地方係cahir先將佢用leader boost到6/用defender保住
對陣thrive dominance/deathwish完全抵消對方既boost
打慢熱既deck例如harmony都可以R1搶tempo逼leader
tortoise, NF knight boost人地既同時可以用peter reset
副deck仲係改善當中, 未來將thunderbolt->bribery, sweer->hefty helge
缺點係對poison稍劣勢

屌見識到了 好彩洞識得到搶個round 1 逼佢round 3先手
最後我一野reset 1 unit
就係如果你journey 100級左
之後直至今個journey完之前 會變番做原本既6小勝/12小勝/24小勝/24小勝機制

依個ok 係冇左minor reward
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞