[iOS/AN/PC] Gwent 昆特牌 (7) 終於出左Android版

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
重點係張Sea Jackal
宜家落到4 coin都仲buff 3點,勁撚到傻
睇晒8集netflix witcher
少少粗製濫造, 幫Brokilon forest打燈打到咁核突係邊個既主意
感覺似for fans去睇, 但係又會比人屌
因為就算係聽講好多野按小說黎講唔合理
Vilgefortz竟然會比Cahir打贏
旅程個增益任bug左?做極都係0
而家乜都有bug
建議睇開dcdpr small indie company
VIL應該係伏線,特登打輸
Brokilon冇哂D綠色女人
套野係俾新人入坑
俾Fans睇根本激鳩死

Vilgefortz原著幾乎神一樣,套劇係度玩魔術變刀仔
Fringilla直頭變撚左黑鬼
唔只fringilla
d女角出哂事
triss同yen出場我都係??????既狀態
點解唔係綠色裸女該露唔露
咁都有得伏線
留明第二季繼續崩壞
新手應唔應該咁快合卡?紫卡定橙卡cp高d
Cahir普通一個knight, 魔防=0點同Vilgefortz打
至於Fringilla...netflix不嬲政治正確
你有想組既deck就合左先
冇話高唔高,大部分deck都係橙紫都有
合卡係必然 因為要靠抽而抽中你想要個隻要好多好多桶
都係靠不斷抽同一個陣營 等重覆多左個啲分解左做碎片 然後合成自己想要個張
新手要拎桶就要好好善用自己既reward point去開劇情(story note) 呢個係最有效益去拎Ore既用法
抄下新手教學入面既budget deck玩住先

新手啱啱玩
leader 用緊手牌數值全部+1果張
邊張比較好?
我副deck有主要係 dwarfs 同 elfs buff黎buff去

左邊同右邊好似幾好?
右邊大路啲 ST真係唔熟
左邊個張依家玩矮人ability都幾勁比佢屈贏左我3張牌
以黎講一定係右
dwarf稍為有d起色但係效果存疑, 我會照揀右
*以前黎講

已贏在起跑線
唔好用+1 LEADER, 用DEADEYE
右邊個張summon兩隻elfs出黎好似冇乜用?
中間個張太易比人target? gwent會唔會好似爐石咁有好多牌專門target大怪

利申:唔識野
想問下其實journey點做
同埋咩野係劇情卡黎?
btw 而家 thronebreaker 9.99usd
右邊個張好撚勁嫁玩Deadeye ambush既話真係可防可控
中間個張少少難玩 但食中人地無防備係幾勁既
ST 手牌+1呢招廢的
玩elf可以用deadeye ambush配合vernossiel, isengrim, feign death
harmony(要water of brokilon)就用mystic echo/precision strike
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞