[iOS/AN/PC] Gwent 昆特牌 (7) 終於出左Android版

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
Um點講呢
睇吓對面邊隻惡搞嘅就放佢肥剩係搞其他
到Last放大劍對位
再恐懼之心打走曬隻肥嘅點
比大劍拎曬
反Cup
我40桶1金7紫屌佢老母!

呢個係打左14場既JOURNEY ..
算多定少

各位大佬邊張?
我都係用緊上季果套, 應該會改少少卡...
https://www.playgwent.com/en/decks/cfb8be66397e7eeb3bb6178da9862e84
R1用BALL, R2用ASSIRE拉番上DECK, R3再用BALL(用MATTA拎上手OR LEADER 3選1)
3張都一般, 求其
我覺得mystic echo
不過打Nr 應該5 5 左右
可以搵hidden cache
(利申:新手,但hc前有玩,所以有一大堆scraps,初步嘅不可靠感想)

淨係玩ST玩到Rank18,大部分類型嘅ST Deck都玩過

比較鐘意Mystic Echo同Precision Strike,

Echo可以輕鬆應對唔同情況,要爆發又可以兩三turn就爆廿幾三十分
而Strike可以快速殺怪斷combo,配埋棵樹一下就爆人兩隻怪,而且縮deck2張牌

最正係呢兩招砌deck好自由,除咗某幾張Harmony必放之外,只要唔好太種族單一,其他牌想玩咩方向都得

至於Deadeye Ambush,金Elf卡嘅爆發力好高,但銅Elf卡偏弱加少配合,好難通過兩長turn/一長turn一中turn嚟贏
網上見到嘅Elf Deck通常都偏control而且mix咗唔少中立牌,目的係同對手耗牌,減少雙方真正有意義嘅出牌次數
但需要大量legendary牌,好L貴

Dwarf嘅牌幾勁,但deck偏廢
開始逼害玩家
https://www.youtube.com/watch?v=b8x6AB4FDGY
Spyro hidden cache deck
利申 已抄
明白
我睇左上面個post冇睇呢個,睇遲左
早知3揀一揀左邊果張
佢呢幅deck有用
雖然應該唔係key card
YouTuber勁人?
google搵過好多唔關事既

都係抄spyro
用落唔錯
岩岩打soldier nilfgaard都贏到
睇下新手教學入面既實況主推薦
你睇我推果幾個就得

知左同右都正
揀左?
右好似有用少少
右睇你係咪成日抽唔中重要金卡,又可以thin
如果你玩scenario, 右重要過左
謝mircale巴同賭神巴
已揀右
ok睇埋先訓
"Play 100 games with any armor of Geralt's "
個contract好似又bug左count唔到
24勝2匙
以前每日18勝 4匙 135ore 少3倍多獎勵 仲要多逼玩家每日玩多左
始終唔明大劍點打走曬人地d點
sor
佢係deploy一定扣到對方1力wor ?
其實matta點用?
佢你上局無人pass就用到?
佢係當你傷害對手1次就加一點 唔理佢傷害幾多都加1點但係sk就係經常1點1點咁打 所以佢加得好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞