[iOS/AN/PC] Gwent 昆特牌 (7) 終於出左Android版

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
因為witcher情意結我都係揀咗北方起手
四月個patch仲唔係buff北方
岩岩呢個Patch先Nerf咋
已經準備好迎接新leader ability

岩岩輕鬆贏一場 happy share
幾時會出?
新手 Lm
隻defender做咩放左後排
2號
係咪有卡可以保護d 9以上的卡唔洗俾男主角張卡殺?
Defender就會令到成個Row既其他unit無辦法被選定
Immunity 會令到自身無辦法被選定
呢兩個status都保護到
但係如果唔洗選定就殺到例如scorch同igni就會殺到
係尾二個round俾人郁左
唔知佢做乜唔一早出
感覺北方只要比人shut down d engine就好易輸
抽到張橙卡, 點揀
imlerith, miruna, old speartip
monster黎計
deathwish deck勁d定吸血鬼deck勁d
被人用scenario果張卡屈過
但我現成抽中左呢張

點睇?
因為上到去發覺而家副新手deck可能唔夠打
獲獲唔知咩事俾人連combo就唔夠人肥了
Imlerith
我唔太熟monster評論唔到
不過一路打rank上去對手牌組既質素高左好多
所以一開始既時候如果冇集中砌好一套牌
平時打rank拎18勝都會幾辛苦
Cc 垃圾黎 唔洗用
Monster有隻organic deck幾好 玩蟲蟲
Deathwish 同 bleed 我諗差唔多
好慘,千揀萬揀揀中張垃圾
雖然其餘果兩張都有可能係垃圾
蟲蟲monster黎計最勁?
定最好玩only
18勝?點解?
我呢d新手rank25已經覺得開始難打
我既諗法係,如果我係原本個卡組(怪物)
未抽到d咩key既核心既牌
其實轉其他陣營都無所謂?
個人覺得 當一張9cost monster katakan,佢基本盤比到你8power 玩下手thrive 完又整多個deadwish有10power以上既efficiency
如果用crimson curse 咁要首先兩行都有Vampire (唔難)
然後要食一隻3power既unit先出到9power既efficiency 呢度要3turn前就要出
如果食一隻4p仲要4turn添 除非有Deadwish unit例如miruna 又用得到佢既Ability 否則都覺得條件苛刻左啲
但係用得到又幾勁既 當食一隻蛋生隻雀 都幾抵玩
蟲蟲Deck正combo簡單直接 leader ability效益好高
易counter對手一開波放重心牌新手黎講易玩又勁
缺點就係buff得一隻太大易比人針對 同埋要保住啲細粒仔
轉得
不過其實budget怪獸應該夠你上20
如果大大怪獸完全體 識玩既話絕對可以上R14
每日贏6 round就有2 reward points, 再12 round多2點
然後每24 round多1點但係冇乜效率, 所以我每日打夠18勝就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞