[iOS/AN/PC] Gwent 昆特牌 (7) 終於出左Android版

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
唔係嫁 matta係對方未Pass同手上無10張卡先用到

即係佢係果一局未㩒pass
同時牌唔夠十張就出到?
好易做姐
所以都幾易玩到兩次scenario
係,同意
但恐懼之心勁係邊度
一定扣一力果張
因為佢係好好既Boost counter
當你有一張大劍
對手有一張Boost左3點(通常都有)
咁你用落去就傷左人4點 boost左你大劍4點
來回呢度你張卡值13power

然後佢係counter哂expose既卡 mo既大蟲蟲 NR既deploy boost卡類之類都比佢counter左 總之對手靠Boost一兩隻生存既都比你呢個Combo反cup唔少

因為大劍同熊仔幾乎必出一賺賺兩次
NG玩holy trinity(damien, stefan, kingslayer)幾過癮, 不過要幾多金卡
正氣d玩soldier, 想折磨人就玩poison, 再唔係得閒run下mill deck搞到人forfeit
其實我覺得NG偏midrange, 冇乜long round勁既牌組
所以對長短局同節奏既控制幾緊要
哦,明白啦!
原來佢個damaged an enemy unit by 1係咁解
boost左盾左都拆哂,要打中原本對手個力再-1力
大劍同熊仔除左平時d傷害會boost自己外, 可以用morvag同埋wild boar of the sea(aoe卡)爆發幾十點
岩岩玩左日 呢隻好玩過其他卡game好多
有冇巴打係玩死一個陣營上Rank?
見排行榜要4個陣先高分,但排行榜好似無獎勵啫係無用?

無refresh既
暫時都無用
唔知係咪眼殘,明明見到reward 5 key, 出到去又無🤔
巴打你個Journey無事嘅
可能因為我iPhone
係12小勝2匙 因為有well-rested bonus
之後就會少左 但考慮番仲有唔限時做既每週任務
你而家可以留係星期六日狂玩好唔好就見仁見智
(5)其實得1條
應該係某個contract第幾個stage咁解
頭先run cahir打dominance MO
對面一路thrive我就一路boost
佢唔係有geralt都唔知點remove
。。。我都係pc iphone都唔得
睇左Slama既澄清 大概明白左發生咩事
簡單講下:

1.每次升級需要24小勝 而升滿曬成個Journey(從1級升到100 升99級)需要2376小勝
2.每週有3個任務(買左battle pass再多3個) 每個做完即送20小勝
而且任務冇時間限制(除左Journey持續12星期 呢個係死線)
可以將D任務儲埋 之後搵一日做曬佢
3.每日有14個well-rested bonus
簡單D講就係你頭既14次小勝可以有兩倍經驗
所以每日打12小勝就會升一級
4.假設你做曬所有免費任務 咁實際100級需要既小勝跌到1656
姐係平均每日19.7小勝 考慮番well-rested bonus既話
姐係你每日打10小勝就可以係12週完成整個journey
大概係咁
以前係6小勝有2匙 18小勝有4匙 (正常好少人會再打上去)
12週 如果你真係日日都打夠6小勝 就total有168匙
日日打夠18小勝 就total有336匙

而家就12小勝有升一級 通常送2匙 有時有頭像或者5匙
升夠100級既total係199匙
所以如果你係 每日都打夠18小勝既玩家 咁的確新機制係差左
但如果你每日6小勝或者係得閒先玩既 咁新機制應該就對你好左
坦白講新機制對我係好事
因為我唔係日日玩 都係搵一日狂玩果類
最大問題係佢而家整走左minor daily reward
變相有幾個prestige level廢左
1-30rank 玩咩陣營都冇所謂
上到pro計排名先要計最高分果4個陣營
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞