[I/A] Pokemon Go(33) PVP 第一賽季 Ultra League 高級聯盟 2500 cp 大混戰

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
好撚野
諗住咁正比個4勝我
點知倒輸9場
場場鬼龍都buff到
有場飛機仲連buff兩次
唔帶鬼龍即刻無人用皮可斯
小號R8坦到1600分
用3隻10 CP都有1 set四勝
兩邊都cp 10?!
咪係, 上到RANK7, RANK8, 仲係俾埋啲垃圾,
個POOL收番做準神獸BB同埋現時RAID BOSS算啦頂...
個隻我放棄左
快過我投降
如果人地鋼柱或者巨鉗螳螂lead就好難打
係 多數icy wind一次就轉大鋼蛇
不過人地通常都即轉其他
本身個屬性就係屈
幾歲就已經覺得個屬性表好有問題

呢啲Bug都出得, 打條撚咩
( source: https://www.reddit.com/r/TheSilphRoad/comments/fqb7q9/ )
有隻100大鋼蛇唔知好唔好升
太多火系巨沼
所以我個陣三隻至少塞一隻噴火龍/火爆獸/巨沼怪/沙漠蜻蜓招呼鋼系寵
有資源就升
不過依家升都唔夠時間best buddy
火系遇到既都係charizard typhlosion
不過通常我鋼蛇放到最後出或者人哋換我先換
所以冇乜直接打冇利既屬性
其實係妖系太勁鋼先勁,本身鋼只係抗性好但唔會專登用鋼招
依加係咪唔興放鬼龍入隊
Btw對住皮可斯,又唔想用鋼蛇,用乜打好?
普攻都打死人
最好都係鋼系㗎啦所有招都有抗性
差唔多皮可斯次次都係出meteor mash
防到妖精同鋼既火系都可以
不過有見過用psychic
我嗰隊冇鬼龍,用社群御三家打一定夠打
我都唔放了
皮可斯好能on9
41lv皮西
今季嘅總勝率已經低過上季好多
Lag又有,比系統玩又有,手殘又有
好彩拎咗雞開圖
2500其實放咩係第一隻會好啲用緊蓋諾賽克特做頭,阿羅拉臭臭泥同巨沼怪,阿羅拉臭臭泥真係好好用,蓋諾賽克特好難用,話就話得火克,但本身好低血防,成日開頭戰輸比人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞