[I/A] Pokemon Go(33) PVP 第一賽季 Ultra League 高級聯盟 2500 cp 大混戰

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
新人加入討論
你地有冇記低人地用乜寵
其實第一隻係最重要 迫到人地換寵就贏左大半 同盾殺到對手第一隻就贏左一半

由五號到而家 少左好多人用鬼龍
最多人用嘅正選係鋼系(美綠/鋼柱/企鵝)其次係水系(企鵝/大水怪/大力蛙)

諗一隻解決左鋼系水系就事半功倍了 甚至解決鋼系+大力蛙/大水已經夠
不過就有到唔好,個個都擺三隻meta上去fake,冇正傳嗰啲戰術
出唔到技+人地隻飛機一下原始之力成功BUFF
首發巨沼N場遇到A泥
個個都唔識地克毒,唔開盾地震秒咗
好耶
咁既bug都有
https://sendvid.com/5xj8a0m8
係多咗鋼 格鬥 仙lead
互相包剪揼
依家如果開局被剋通常我唔會出對方counter
出啲neutral matchup反而好啲
有時佢唔換 又或者之後我隻counter可以有機會對番佢隻lead
有啲可能以為你係fake 覺得你係開加農水炮
用得A泥實知唯一弱點係地
佢係以為你呃盾啫
其實係多左好多鋼lead 有三四成都行頭
格鬥反而都係大力蛙比較多 仙就好耐未遇過波基

而家換左隻毒鬥蛙打正選 只要唔遇到A超鬼龍出先都起碼打到尾
記錄嘅場次對手只係得5%係超能力正選
條友唔識玩/保後面,a泥社群水火唔擋基本上等死
真 防低到嘔 我大水怪打a泥都唔開地震
我反而見唔少A夢lead
可能平均每set有一次
仲有最近多咗怪力
因為我冇仙/超能 所以係大力蛙負責對拳
跟住發現counter+cross chop打好痛
唔開盾因為驚你出HC呃盾姐
完5 set 23432 +25分
最後嗰set 一開始0-3
想問下如果上到Rank 7 會唔會跌返落 rank 6?定係跌極都留係rank7
因為我新玩缺星塵,所以寧願低啲rank攞多啲資源
3月先開始玩返,無巨沼怪、無飛機、無社群日御三家,打到R8已經力不從心
唔會跌rank
仲想問下係咪最少rank7先攞到季尾果個TM
冇錯
仲要唔止一場
冇大水怪真係好大獲養隻葉刃針葉王啦
Btw飛機係latios?
飛機係togekiss
玩撚左成個下晝 5SET扣7分....
用鐵柱行頭下下對火系LEAD, 再唔係巨沼
好,打3場逆風赢2場 轉A夢行番頭, 對面A泥LEAD
屌你YOUTUBER點解可以咁順5場都LEAD住對家既
屌你地可唔可以討論個時講返小小正統名,咩撚野大水怪,同啲樓下廢佬有咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞