[I/A] Pokemon Go(33) PVP 第一賽季 Ultra League 高級聯盟 2500 cp 大混戰

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
嘥咁多時間打都係浮浮沉沉真係好灰
我對系統係咪突登match到encounter有保留
因為有時好彩啲有時黑啲
有時冰lead場場都對到鋼
有時就成set啲matchup都favorable
飛機出面追開RAID個個都咁叫,
但大水怪就
我尾果SET 頭2場鐵柱行頭, 對巨沼怪/大力蛙 贏到1場
好, 我第3場我A夢行番頭, 鐵柱2度, 佢老母閪對家第1隻係皮可斯,2度老噴
我唔換位尼場根本食硬, 仆佢個街
系統根本唔係RANDOM既
大水怪好似藍寶石嗰陣開始叫我嗰時開game用英文到而家唔係好知啲名
已經盡就有怪莫怪
飛機冇埋原始之力作用唔大喎 對暗爪鬼龍都唔係輕鬆
唔係改弱左咋咩
岩技打番其他飛行系/老噴嗰啲,一係轉用飛行系打奇異花。妖系我用皮可斯
而家真係好弱togekiss鬼龍又冇STAB
幾乎冇人用
打togekiss都唔係好痛
比凍風落一格攻擊之後 急凍鳥一半都扣唔到 好慘

其實出妖系真係win or nothing
對中立屬性幾乎輸硬 鋼系又多
皮可斯係咪要升爆先夠2500?
打一般傷既先痛喎,charm超高攻,但就儲氣慢皮可斯100iv升爆都唔夠2500,可以best buddy埋41lv, 我靠晒佢打大力蛙鬼龍架
唉屌
原本我隻急凍鳥有hurricane可以屌打大力蛙
為咗用AP打PVP洗走咗
好後悔
Best buddy再升爆都唔過2500
我想問係咪所有legacy move都好過現有技?
因為我有一堆寵有legacy move但係上網又未必係最好果招
上網check*
唔一定
同埋有啲啱PVP有啲啱打raid
可唔可以幫手睇下呢四隻啲技值唔值得留
以pvp黎計
Dewgong正 兩招打PVP都好
Clefable Pound冇乜用
Gengar 已經復刻返
Machamp Karate Chop打raid傷害低過counter但energy gain多啲 PVP冇用
好唔該唒,隻白海獅係咪留黎打great league
我都好憎皮可斯加巨沼

得呢隻可以升黎打 其實係咪冇咩所謂 反正2500樓下就得
有fd咪睇下有冇好啲,如果同番巨沼打你好大機會輸咁你接唔接受到
問左好多fd喇 佢地都冇貨淨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞