[I/A] Pokemon Go(33) PVP 第一賽季 Ultra League 高級聯盟 2500 cp 大混戰

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
12點前死係拎今日coins 過左就計聽日既
已經想放棄打上去
練定兩隻98 IV鋼柱同皮皮打S2
有冇人唔會玩master league?

我自己唔會玩, 第一level 唔夠
第二master league 啲寵太少唔好玩
第三最重要係個meta relevant pool 太細,一有新寵就會有好明顯嘅metagame shift, 但係根本唔夠資源適應
好似遲啲黑白龍一定會大幅影響鋼龍鬼龍, 飛機作為抗龍寵都會輸比黑龍
然後gen 6 出 xerneas 全部龍系變垃圾

相反,great league 雖然草系有buff 但唔代表水系全廢, 因為都有好多勁寵剋返草系,就算隻瑪麗老母全廢代價都只係stardust 而唔係rare candy

就算係Ultra league 個meta relevant pool 都好大, 連神獸個investment 都只係百幾rare candy, 未及master league 一半

N 記真係要改改master league. Competitive gaming 如 Smogon Ubers 少人玩過overused 唔係冇原因
如果大部份人係藍隊,咁一黎難搵到位放寵,二黎無人清gym,咁都係無coin
反而紅易啲偷位放寵,又會keep住比藍隊清,有coin拎

唔知我有無理解錯
可能幾日打2,3SET HEA玩
岩岩回鍋
最近先升到3字頭, 寵POOL深度又唔夠
其實UL同GL都唔係好夠打 基本上撞到CD御3家 特別係水都打定輸數
ML如果你冇Lv38以上真係唔使花心力去打
星塵同糖還好 因為好多meta relevant既寵本身打raid都有升
例如我小號其實塵一直都吃緊
但一路keep住打下raid 都砌到maxed level既groudon kyogre 鋼龍 鬼龍 巨金 雷帝 卡比
仲開到二技
不過對回鍋玩家就真係完全唔friendly
非神獸既選擇極少
其他大家可以照打玩下, 我都唔夠LV但季前賽都打到幾下, 當然唔夠LV升爆寵好蝕, 上限要38我呢季一定唔得
回鍋玩家在此
得一隻kyogre
同埋打raid 根本唔使max out
練一堆level 30 已經夠玩

宜家我great / ultra 加埋都有接近20隻寵玩得, 雖然好多core meta 神寵都冇又成日輸, 但至少係好玩
感覺練ultra 兩三隻神獸開心過練master league 一隻lol, 比如ultra league 鬼龍我毫不猶疑開二技, 但master league kyogre (我隻已經lvl 35 up) 就hold 起咗, 因為冇cp 限制遲吓primal kyogre 一定仲勁
早升早享受呀
太多嘢未出啦
如果計埋primal 好多都唔使升
平時玩五場只係贏一兩場
玩到冇心機

索性求其玩
我用三隻精靈 平均贏三場
臨尾最後一隻特登唔用大技, 即係用charm

有陣時呢game好難贏曬五場
只有穩定勝利三場就已經很好
咁恐怖,N記識玩
白打咁濟
冇咁多時間玩 lol 邊有咁多資源
不過可能因為我因為pvp 先回鍋priority 唔同
如果唔夠塵我長遠會推薦Go Plus
由其依家spawn point多咗
只要留喺有pokestop嘅地方
可以keep住開香薰不停㩒咁捉
嗰陣買Let’s Go順便買埋個波
完全冇後悔
睇晒人成隊ban定點ban咁set咪整走晒啲弱點寵咪完囉eg 我有入巨沼就set走天狗/花/蜥蜴王
缺rare candy
Stardust 我keep 住有800k 以上
一直都講緊應該參考返正傳/非官方pvp 63玩法,
每人六隻寵,睇完對面隊伍自己再揀三隻出黎打就最公平
嗯,我以為講緊lol嗰款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞