[I/A] Pokemon Go(33) PVP 第一賽季 Ultra League 高級聯盟 2500 cp 大混戰

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
即係今日定聽日
花無瘋狂植物都係垃圾
人在外地
不過睇返原來冇限時
都係唔明100iv唔係應該係最高咩
而家d咩超能力周 毒系周得個4日
以前明明有成個禮拜多d
出多幾日都唔怕死啦
你100IV, 但低LEVEL, 都係發揮唔到隻野種族值嘅三維數字啊....
都係100IV,
你覺得1LEVEL勁, 定40LEVEL勁?
所以先話高LEVEL嘅奇異草係1500好打過奇異花
亦所以點解七夕龍, 恰雷姆呢啲去到爆LEVEL先至有1500CP嘅寵, 係GREAT LEAGUE咁勁
仆街
我想問你地有無試過打贏哂3隻,對方3個波都黑哂
lag 左一陣突然佢有隻著番復活左繼續打

滿血lag郁唔到都算
復活都玩埋

點夠你玩啊仆街
好似明明地
姐係有d寵max lv唔止1500cp,就算升到1500都唔會夠max lv 1500cp打?
假設唔睇任何屬性相剋, 當兩隻三圍同配招都一樣
A寵, 41LV 1500CP
B寵, 41LV 1600CP, 當你砌到35LV 1500CP,
A 41LV VS B 35LV
A一定嬴, 因為越高LEVEL越可以發揮佢種族值
終於明
再講多少少, IV點解有15攻就收得貨(實用性嚟計)
因為攻防血條公式係複雜, 但最重要係種族值同IV個15點, 係相加嘅關係,
即係公式入面係(種族值+IV值)再乘一堆野或者幾次方, 咁即係可以就咁睇括號內嚟計數。
攞超夢計
攻擊 300
防禦力 182
耐力 214
100就每個數值+15啦, 但其實如果唔係打PVP(因為PVP攻擊力決定同時出招的話, 邊個優先), 其實13攻都收得貨,
13攻, 即係差2點, 百分比影響係2/(300+15)*100%=0.635%, 加埋隻GAME有ROUND OFF機制。
柱王我中極都係131515嘅956, 都要收貨。
防同血其實無攻咁重要, 其實有保底10IV, 都唔會話差好遠。
屌乜iv差1原來差咁少
超夢其實我有隻12攻都升左
打極換極都無好
打咗500幾場終於今日遇到對面3盾
最後成功3/5
聽講今日比平時仲多bug
主帳唔敢打住
小帳坦到1600分打哂5 set果然超lag超bug
簡單d講
由於有cp限制
因此要用該cp既最大lv去分勝負
當然無cp限制就越高iv同時高lv係最勁
點解日頭有晒兩隻新嘢 之前唔係話分開朝早同夜晚咩
試過遇到兩三場 今日終於到自己有

終於孵到,但係iv得78留唔留好
開圖
我都捉到夜果隻
今日我見齊哂

1. 復活
2. 三盾
3. 定身術
我都中wor
今日放題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞