《我的MK妹同桌》(3)

984 回覆
216 Like 6 Dislike
諗咁多做咩, 搵左先算啦
估估下都冇咩意思
G持 差啲就要寄刀片
一路有追,等而家完咗先留名
唔好學講故台其他嗰啲大仆街
希望有個後日談
睇到人地個last day 咁開心有d唔開心
搵咗先算啦
老實即使搵咗都未必拍得成
但係唔搵就一定拍唔成
多謝你樓主
真係好多謝你
你結尾個位我睇到好肉緊
結局黎講
你咁完,我個心先舒服啲
因為我就係冇得一齊翻果個,所以先可能想其他故事嘅主角可以有happy end
不過有個點係,阿詩話想同佢阿強做翻朋友,其實邊有可能,一定冇可能
當年佢都話同我做翻朋友,但過左咁多年我個心都仲有佢
本來我都算釋懷左,但睇完你個故,又勾起翻曬
想po ig都唔敢,因為我驚佢見到我仲掛住佢
日後依個有故出書出微電影,我都會支持
阿強同阿絲可以終成眷屬
而我
最美的愛情只能回憶裡待續....
多謝樓主 睇你篇文 真係有d翻到中學時既感覺
有種感覺係心到拿住拿住 同時見到happy end有驚喜 多謝樓主
happy ending
個ending係每個sad ending嘅人幻想嘅平行時空黎
好正 多謝樓主
呢個位完 少急 但係good end 睇得開心 現實都咁苦虛幻一點甜幾好 主角又生性 考完dse再一齊返都算makesense 正
我寧願冇 留個空間俾大家幻想
朋友介紹所以追咗呢篇故,第一次留名

上面啲留言都追咗少少,其實大家都講得啱,呢個故正設應該係sadend合理啲,現實中無幾可真係會有分手然後改變自己再復合,最多好似百年樹木mv咁,互相釋懷放下。

但亦正因為呢個係故,既然現實本來就係殘酷同充滿住悲傷,咁何不寫一個happyend出黎抒懷下?

同時樓主都解釋得算合理,睇晒成篇都覺得啊詩係放唔低對方都係後悔都想復合,既然都唔算夾硬將sadend修改變成happyend,咁咪順理成章以呢篇故事,對自己作為一個勉勵,何樂而不為
睇完喊咗出嚟
如果我嘅結局都係咁 唔知會係點
明明係happy ending,但睇完個心都係好痛
唔係個個擁有第2次機會,即使擁有,又未必會珍惜。
故事的結局往往都得償所願,但現實又有幾多機會可以咁?
Sor呀樓主個故完左一排我先黎睇
啱啱睇完好感動 成個故事唔係啲咩好特別方向 一般經典情春愛情故 講真係人都嗡得出
然而每個細節都好入心 真係身歷其境咁 每一分甜蜜 每一分心酸 都真係真係好入心入肺
多謝樓主 我真係好鐘意好鐘意呢個故事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞