《我的MK妹同桌》(3)

984 回覆
216 Like 6 Dislike
咁如果係咁 獨立左仲叫咩美屬香港
直接香港建國 再同美國建邦啦
文呢
Pish
唔見左好耐
爛尾?
又話每日一篇
樓主係咪又心情唔好?
可以癲下咁,將所有煩惱一掃而空。

雖然成日都係得我一方面玩佢,但佢又肯俾我玩,一個願打一個願捱咁。

大個先明白,原來著住校服係公園做喱啲嘢,係特別唔同。

當遲下你已經唔再著住校服,路經公園,見到班著住校服嘅哥哥仔妹妹仔,係度玩得好放縱嘅時候,真係會好懷念,即使口裡面會屌佢哋班中學生戇鳩鳩。

自己遲下著得再靚,去返公園同同一個人做返同樣嘢事,都唔會再好似以前咁。

仲要驚自己著住校服周圍走會俾人發現,但又膽粗粗咁乜都去做、去試。

嗰陣時嘅心態就係又要驚又想威,要俾人知自己乜柒都唔驚!

一陣過雲雨經過,將我同呀強嘅興致打散,瘋癲完成個下晝,再次去返熟悉嘅海旁,雖然風景唔一樣,但一去返,今朝早嘅心情就湧上心頭。

呀強佢乜都無問,靜靜地坐係度陪我,明明喱個時候唔想出聲,但又想有人陪。

佢對我真係好好⋯⋯

好特別,特別到我都唔知點形容喱一種特別,佢⋯⋯就係獨一無二嘅人,出奇不意地殺入我生命入面。

我都唔知自己有啲咩值得佢去鍾意,又MK、又爛口、又咁嘅身世、仲要有個MK仔男朋友。

於是乎我將心入面嘅問題講出嚟。

我並唔係想要一個咩標準答案,亦都好多個男仔講話鍾意你靚啊,夠索囉之類。

我只不過係想確定,佢係咪同其他男仔唔一樣姐。
等到了
呀強爭氣呀
我俾佢講嘅說話感動到。

可能有啲人一直想要嘅係要心動嘅感覺,但其實我想要嘅係想溫暖我心嘅感動。

望住佢嘅眼睛,我知佢頭先講嘅嘢係發自內心,可能我就係喱一刻鍾意上呀強吧?

我一直都覺得我會咁樣成日遷就呀彥,係因為我足夠愛佢,我都無問過自己想要啲咩愛情。

但原來我只係需要愛佢。

喱一刻我其實好混亂,我知自己有男朋友,我唔應該對呀強咁樣,而且我都擔心呀強會點睇我嘅過去。

我猶豫片刻,就決定將自己所有嘢都同呀強講。

當作係交俾佢決定,我亦都唔想對佢有咩隱瞞,竟然佢真係話鍾意我,就睇佢有幾鍾意吧。

我將所有嘢和盤托出,我唔知佢會係咩反應,亦都唔知佢會唔會接受咁樣嘅我。

我自己親口講出嚟都需要好大勇氣,啲眼淚又想流想流咁,喱幾日用唔少眼淚啊⋯⋯

我習慣地拎支煙出嚟,熟悉地用打火機點煙。

點知俾呀強一手拎走我支煙,拋撚咗落海,我呆撚咗,佢做乜鳩啊⋯⋯

正當我無名火起嘅時候,呀強用力地將我擁入懷。

我再次呆咗。

我期待已久想有個人可以攬下我,希望我重視嘅人俾啲溫暖我,但偏偏我重視嘅人咁樣對我,而最令我估唔到嘅係,一個鍾意我無幾耐嘅人做得到。

我都終於忍唔住我啲眼淚⋯⋯

但今次係因為感動。

女仔,唔係想搵個有幾叻幾叻嘅男仔,只不過係想搵個錫佢嘅男仔,可以做佢一個人嘅公主。

就算個男仔幾有錢,幾成功,佢唔願意去錫你,其實都幾悲哀下。

我只係想有個人可以攬下我,同我講:「有我係度,唔洗驚。」

呀強將我堅守咗好耐嘅保護甲打破,我一路都同自己講要堅強,唔可以軟弱,依家好似有呀強係度,我終於可以唔洗再扮堅強⋯⋯

佢嗰一份溫柔,值得我去記一世⋯⋯

有人可以讓你柔弱,誰想堅強?
都係阿強唔爭氣
因為知道後面啲嘢
盡力每日一篇
會補返補返補.....
係因為年輕既唔成熟同自卑我覺得每個人都會經歷過,而家睇番好似睇住後生既自己行既路咁
覺得以前睇嘅嘢好窄,諗太多現在唔記得將來,而家預支晒快樂
寫得好撚好
真,但往往咁無知既自己先係最快樂既自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞